Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

IPJ Vrancea organizează concurs pentru șefia Poliției Orașului Odobești


Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea caută șef pentru Poliția Orașului Odobești. La conducerea instituției se află împuternicit, încă de la începutul anului 2016, comisar șef Iosif Coman, căruia îi expiră mandatul. În aceste condiții, IPJ Vrancea organizează concurs pentru ocuparea funcției.
„Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea la data de 20.01.2017, începând cu ora 09,00 și va consta în susținerea unei probe unice de selecție, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, desfășurat conform Metodologiei prevăzute în Anexa nr. 3 din Ordinul M.A.I. nr. 140/2016 și care va fi apreciat cu note de la 1 la 10. Va fi declarat admis candidatul care are nota cea mai mare și a obținut minimum nota 7,00. În situația în care mai mulți candidați au aceeași notă este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. Dacă mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs. Polițistul nemulțumit de rezultatul obținut la interviul pe subiecte profesionale poate formula contestație o singură dată, în termen de 24 de ore de la afișare. Eventualele contestații cu privire la rezultatul de la proba interviu pe subiecte profesionale se depun la secretariatul Serviciului resurse umane din Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea și se soluționează de către comisia de soluționare a contestaților în termen de 2 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere”, se arată într-un anunț postat pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. Înscrierile s-au făcut până pe data de 30 decembrie 2016.
La concursul pentru ocuparea postului de șef la Poliția Odobești nu se pot prezenta decât cadre din IPJ Vrancea. Acestea trebuie însă să îndeplinească anumite condiții. „Pentru ocuparea funcției de șef poliție oraș III la Poliția orașului Odobești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, cu recrutare din sursă internă (…), funcție prevăzută cu gradul profesional de comisar-șef de poliție; În vederea înscrierii și participării la concurs/examen, candidații trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: – pregătire de bază; – pentru cei care au absolvit anterior organizării studiilor universitare în sistem „Bologna”: studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență/echivalentă într-unul din domeniile: științe juridice, drept, științe administrative, sociopsihopedagogie, psihologie, științe economice, economie, științe inginerești, inginerie; – pentru cei care au absolvit studii universitare în sistem „Bologna”: studii universitare de licență ciclul I de studii universitare în următoarele domenii de licență: drept, științe administrative, relații internaționale și studii europene, psihologie, științe ale educației, economie, contabilitate, finanțe, statistica și informatică economică, economie și afaceri internaționale, administrarea afacerilor, cibernetică, management, ingineria mediului, inginerie mecanică, inginerie și management, ingineria transporturilor, științe militare și informații, științe militare, informații și ordine publică; – au absolvit fie studii universitare de lungă durată în perioada anterioară aplicării Legii nr.288/2004 privind organizarea studiilor universitare (înainte de sistemul „Bologna”) în domeniul studiilor necesare exercitării funcției, fie au absolvit studii postuniversitare sau studii universitare de master în domeniul mangement sau în specialitatea studiilor funcției de bază pentru cei care au absolvit studiile universitare în sistem „Bologna”; – ofițer de poliție care să aibă gradul profesional de minimum inspector principal de poliție; – să aibă minimum 7 ani vechime în muncă/ din care 5ani în M.A.I.; – să dețină / să obțină autorizație de acces la documente clasificate, clasa secret de stat, nivelul ” secret”;  să dețină / să obțină aviz pentru desemnarea în structurile poliției judiciare; – să aibă minumum 3 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs/ examen. Specialitățile asimilate, sunt prevăzute în „Ghidul specialităților asimilate” care constituie anexă la Nota raport nr. 33340/03.10.2016. – să aibă minumum 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției; – să nu fie cercetați disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancțiuni disciplinare sau față de acesta nu a fost pusă în mișcare acțiunea penală; – să fi obținut calificativul de cel puțin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu; – să fie declarați apt medical și psihologic”, se mai arată pe același site.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?