Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

A murit medicul Artur Mihăilescu, „unul dintre cei mai buni stomatologi pe care i-a avut Vrancea vreodată“


Lumea medicală din Vrancea din nou în doliu, după ce medicul stomatolog Artur Mihăilescu a trecut marți noaptea în neființă. Acesta se afla internat la un spital din Iași și tot acolo a și murit, din cauza unui necruțător cancer de plămâni, despre care aflase prea târziu. Colegii spun că suferea și de tulburări de ritm cardiac, dar că acestea nu-i puneau probleme în a-și face în continuare meseria. Pensionar de la data de 1 august 2013, medicul Artur Mihăilescu s-a întors în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani în iulie 2015, în baza unui contract, unde efectua gărzi în cadrul compartimentului Stomatologie de Urgență.
    De loc din Fetești-Ialomița, a terminat facultatea de Stomatologie la Iași în anul 1968, apoi a luat repartiție la Focșani, după efectuarea stagiului militar aici. „Am lucrat cu dânsul din 1988, de când era la Policlinica de Stomatologie. Din 2000 am venit aici în spital, din 92 și-a deschis și cabinetul particular și lucram împreună și aici și la particular. Profesional a fost un om de nota 10, era foarte corect și cerea corectitudine. Toată lumea e consternată de moartea lui. Totul era unic în activitatea sa medicală. Pentru el nu exista nu pot sau nu știu. Era un om foarte corect și serios. Tot timpul a învățat, a studiat, era plin de vitalitate, spunea că nu poate sta acasă, că se plictisește. A făcut stomatologie din plăcere, pentru că și-a dorit, cu pasiune”, ne-a spus Elena Ungureanu, asistenta regretatului medic stomatolog.
    „A fost un om extraordinar, de o capacitate intelectuală deosebită, cu un caracter deosebit. A respectat pe toată lumea, extraordinar de demn și a ajutat, din câte știu, pe toți cei din spital și probabil și pe familiile acestora. Este o mare pierdere. Sincere condoleanțe familiei!”, a spus dr. Mariana Dincă, șefa Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Focșani, cea care răspunde și de compartimentul Stomatologiei de Urgență.
    Medicul stomatolog a venit la muncă până de curând. Ultima gardă la Spitalul Județean a avut-o pe data de 10 noiembrie. În holul spitalului colegii au aprins lumânări lângă poza sa și privesc, unii cu uimire, alții cu lacrimi în ochi, la imaginea celui care le-a fost coleg și mentor. „Am rămas împietrit la aflarea veștii dispariției premature a celui care ne-a fost coleg, dr. Mihailescu Arturel. Deși s-a pensionat relativ la scurt timp după ce am venit eu în spital, am reușit să îl  cunosc bine pentru că dumnealui a rămas să efectueze gărzi în spital, l-am  admirat ca om și l-am apreciat ca profesionist.Transmit familiei îndoliate un gând de alinare și sincere condoleanțe!”, a declarat Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean.
    Binecunoscutul medic stomatolog Mihai Nedelcu, cel care i-a fost ucenic, la începuturile carierei, medicului Artur Mihăilescu, ne-a spus că acesta i-a fost un mentor atât lui cât și soției sale. „Când făceam eu stagiu era șeful Policlinicii Stomatologice. Un om deosebit, extraordinar de deștept. Am fost repartizat la el pentru că dânsul era și medic primar și trebuia să facem stagiul cu un medic primar. Atât eu cât și soția mea am făcut stagiul cu dumnealui și vreau să spun că efectiv ne-a învățat o grămadă de lucruri. Pot să spun că a fost unul dintre cei mai buni stomatologi pe care i-a avut Vrancea vreodată. Știa ce are de făcut și nu prea lăsa loc de interpretări. Nu făcea lucruri decât dacă trebuia, nu pentru că așa dorea pacientul, sau însoțitorul. A muncit până-n ultima clipă. Am fost întotdeauna de părere că este un medic care nu trebuie pierdut de către spital, pentru că el chiar știa ce trebuie făcut acolo. În spital  vin mulți bolnavi decompensați, care au pe lângă problema lor cu dantura și multe alte probleme de sănătate iar el, cunoscând foarte multă medicină, chiar știa ce să le facă, cum să abordeze problema. Păcat că a murit! Era un om deosebit, era un om cu principii și s-a bazat pe ele pentru a reuși în viață. Dumnezeu să-l ierte, am pierdut un profesionist, care a muncit până în ultima clipă! A fost un om extrem de cult și de altruist”, ne-a declarat dr. stomatolog Mihai Nedelcu.
    Medicul stomatolog Artur Mihăilescu făcea parte din Colegiul Medicilor Dentiști încă de la înființarea acestuia și era un om pe care îl ascultau toți, chiar dacă deciziile sale nu erau întotdeauna pe placul tuturor. A ocupat un timp chiar și funcția de Vicepreședinte al Colegiului Medicilor Dentiști filiala Vrancea. Tot el este cel care l-a propus și l-a susținut pe doctorul Florin Iacob, care la ora actuală este  președintele Colegiului Medicilor Dentiști filiala Vrancea.
    Înmormântarea va avea loc vineri, ora 14:00, la Iași, în orașul natal al soției și orașul în care fiica sa profesează ca medic cardiolog. Dumnezeu să-l odihnească în pace, condoleanțe familiei îndurerate!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?