Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

O învățătoare și mama sa, MOARTE după ce mașina în care se aflau a căzut de pe un pod



Două persoane au murit în urma unui grav accident de circulație care s-a produs ieri, pe drumul dintre localitățile Răcoasa și Câmpuri. Potrivit polițiștilor, un autoturism Matiz a căzut de pe un pod, de la o înălțime de aproximativ 10 metri, în albia râului Șușița. Oamenii legii spun că la volan se afla o femeie de 60 de ani, învățătoare din Panciu, care din cauza vitezei ar fi derapat, mașina sa lovind parapetul, după care a plonjat în apele reci ale râului.
În urma impactului cu solul, mama șoferiței a murit pe loc, iar o pasageră de 35 de ani și șoferița au suferit mai multe traumatisme. Șoferița și pasagera au fost transportate la Spitalul Județean, ambele fiind internate în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Învățătoarea, care a ajuns la spital în comă, a decedat câteva ore mai târziu, respectiv în jurul orei 20.00, informația fiind confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, subcomisar Bogdan Toader. La un moment dat, medicii au luat în calcul varianta ca șoferița să fie transferată la Spitalul de Neurochirurgie din Galați, lucru care nu s-a mai întâmplat. Cât privește cealaltă victimă, aceasta a fost internată cu multiple traumatisme și suspiciune de ruptură de organe interne.

„Un autoturism Matiz a căzut de pe un pod, între localitățile Răcoasa și Câmpuri. Acesta a căzut în albia râului Șușița, de la o înălțime de aproximativ 10 metri. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare, din cadrul ISU Vrancea, și două ambulanțe din cadrul SAJ Vrancea. La sosire, echipajele au constatat că sunt trei victime, femei. Au acționat pentru descarcerare și acordarea primului ajutor medical și transportul la spital al unei femei în vârstă de 35 de ani, cu traumatisme multiple. Cea de a doua victimă, o femeie în vârstă de 60 de ani, era în stop cardiorespirator. S-au început manevrele de resuscitare și, de asemenea, a fost predată unei ambulanțe SAJ și transportată la spitalul din Focșani. Cea de a treia victimă, nu cunoaștem încă vârsta, mama victimei de 60 de ani, a fost declarată decedată”, ne-a precizat locotenent Paul Bîndar, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.
Potrivit șefului SAJ Vrancea, medicul Vitalie Bețișor, șoferița a fost resuscitată și în ambulanță, victima intrând în stop cardio-respirator în timpul transportului la spital. „La fața locului s-au deplasat două ambulanțe ale SAJ Vrancea. O femeie de 70 de ani a decedat, conducătoarea auto a fost găsită în stop cardio-respirator și resuscitată la fața locului, în timpul transportului victima a făcut din nou stop cardio-respirator și a fost din nou resuscitată, apoi predată la UPU, cu traumatism cranio-cerebral sever și otoragie. A treia victimă, de aproximativ 35 de ani, a fost găsită cu traumatism cervical și abdominal și suspiciune de ruptură de organ intern”, a declarat doctorul Vitalie Bețișor, la momentul preluării victimelor.
Conform unor surse, femeia de 35 de ani rănită ar fi o colegă a învățătoarei.

Primarul de la Răcoasa spune că i-a făcut masaj cardiac învățătoarei, care nu prezenta semne vitale

Într-o postare pe pagina de facebook a Monitorului de Vrancea, dar și la rubrica de comentarii a site-ului nostru, primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, precizează că atât femeia care a decedat pe loc cât și învățătoarea nu mai respirau și nu aveau puls când el a ajuns la locul accidentului. El confirmă astfel declarația dată inițial telefonic reporterilor Monitorul de Vrancea. „Bună seara! Nu am spus nimănui decât că D-na învățătoare era la volan și că la cca. 10-15 minute de la producerea tragediei, moment în care am ajuns eu, aceasta nu mai avea puls și nu respira! Am precizat însă că o femeie mai în vârstă, adică mama dumneaei, aflată în afara mașinii, nu prezenta semne vitale. De asemenea, am precizat că o „fată”, fiindcă din ce mi-am putut da seama avea undeva în jur de 30 de ani, și asta a fost exprimarea mea, este grav rănită, dar singura cu semne vitale. Repet, la momentul în care am ajuns eu, singura cu semne vitale era „fata”! După ce am încercat cca. 2 minute să-i fac masaj cardiac D-nei învățătoare, am considerat prioritar să ne ocupăm de persoana care prezenta semne vitale. Imediat după apariția Descarcerării și a Ambulanței, aceștia și-au intrat în atribuții și conform procedurii au trecut la descarcerarea, respectiv resuscitarea D-nei învățătoare. La cca 2 minute după începerea manevrelor de resuscitare a apărut și omul căruia, dacă d-na învățătoare trăiește, îi datorează asta, o D-na Dr., participant la trafic, cetățean cu spirit civic, și care după cca 15-20 minute, după masaj, adrenalină, etc, a reușit să obțină puls pentru D-na învățătoare. Respect!, și cred că acest om ar trebui căutat și scos la suprafață după această tragedie. Doresc să mai spun că doar cine nu a trecut prin astfel de situații nu poate înțelege Greșelile de comunicare, respectiv interpretare! Cât despre foamea de „prim plan”…! Dumnezeu să aibă grijă de cele sau cea trecută în neființă precum și de cei rămași în viață! De asemenea Felicitări și viață lungă acestei D-ne Doctor căreia din păcate nu-i cunosc numele!”, a scris primarul.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?