Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă CAMPANIA OMENIEI!


    Moș Crăciun a ajuns, joi, și în satele comunei Andreiașu de Sus, la familii care nu mai sperau la această bucurie! Toate darurile făcute de voi, oameni cu suflet ai județului nostru și nu numai, au fost încărcate în sania trasă de „renii” 4×4 și duse în casele copiilor și bătrânilor din satele Hotaru, Titila, Arșița și Andreiașu de Sus. Astfel, 45 de copii din aproximativ 20 de familii, dar și bătrâni din zonă au avut parte, joi, de o surpriză nesperată și absolut neașteptată pe care a primit-o fiecare în felul lui: unii cu lacrimi în ochi, alții cu zâmbete de fericire, alții cu înfrigurare, sau cu neîncredere, sau cu speranță, sau cu uimire…
    Despre câteva dintre aceste familii ați putut citi în edițiile anterioare ale cotidianului nostru, pe altele încă nu le-am prezentat, însă le puteți cunoaște din fotografiile publicate pe www.monitorulvn.ro. Iar imaginile, ca de fiecare dată, fac fiecare în parte cât o mie de cuvinte!
    Campania „FII BUN! Dăruiește și tu de Crăciun” a fost inițiată și derulată de „Monitorul de Vrancea”, Filiala de Cruce Roșie Vrancea, OffRoad Club Vrancea, Comunitatea Off Road din Vrancea, Grupul de Expediții și Aventură 4×4 și Asociația Montana Carpați. Moș Crăciun 4×4 nu ar fi fost atât de darnic însă, fără sprijinul substanțial al focșănenilor, care s-au întrecut efectiv în a dărui hăinuțe, dulciuri, alimente, jucării, rechizite, cărți, detergenți etc., alături de gândurile lor frumoase transmise celor cărora le-au fost destinate darurile lor.
    Un sprijin substanțial a venit din partea Margaretei Tătăruș, bibliotecar la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, și Promotis RO, care au popularizat această campanie, astfel încât sponsorii nu au întârziat să-și ofere sprijinul generos: Hipermarketul Carrefour a dăruit jucării, articole de igienă personală și 40 de sacoșe pline cu bunătăți și alimente neperisabile; Laris Copy Shop a dăruit 40 de sacoșe pline cu rechizitele atât de necesare copiilor școlari, precum și hanorace și tricouri; 400 de kilograme de făină au venit din partea AgranoLand, astfel încât cozonacii, prăjiturile și pâinea caldă să nu lipsească de pe mesele de Crăciun și nu numai, ale familiilor nevoiașe; zece pachete consistente cu cârnați, mușchiuleț, șunculiță și salam au fost dăruite de DiaCarn; SC Nadria a donat cutii multe cu turtă dulce și mini-crochete, spre bucuria copiilor; Valid Software din Focșani, care a dăruit un calculator lui Ionel și Mihaelei Amariei din satul Titila.
    În afară de toate acestea, la familiile din satele comunei Andreiașu au ajuns portocale și mandarine dăruite de prietenii Off Road Club Vrancea, prin vrînceanul Cătălin Condrea, dar și detergent și alte lucruri donate în spiritul Crăciunului de oameni minunați din urbea noastră și nu numai.
    Toate acestea au fost încărcate joi dimineață în mașini 4×4, prin sprijinul oferit de Marius Constantin de la Off Road Club Vrancea și nu numai, la rândul lui organizator al Campaniei. Lui i s-au alăturat, punându-și la dispoziție nu doar bolizii și combustibilul necesar acestora, ci și puterea de muncă: Cosmina Manolache din Rădeni, Neamț, Florin Munteanu din Târgu Ocna și Claudiu V. Ciobanu din Comănești, cu toții membri ai Off Road Club Bacău, precum și Dan Cîrnu, Radu Èšigănuș și Cătălin Condrea de la Off Road Club Vrancea. Lor li s-a alăturat Alin Tătăruș, tânărul focșănean care a dorit să participe și să ajute la reușita acestei campanii.
    Desigur, din Caravana 4×4 a lui Moș Crăciun nu a lipsit originala Ambulanță a Cruci Roșii Vrancea care a fost plină cu rechizite și jucării, precum și cu cele două biciclete mult dorite de Ionel, băiețelul din Titila, și de Ștefan, din Hotaru. Cei care le-au distribuit au fost inimoșii voluntari ai Crucii Roșii Vrancea, medicul Andreea Bobocea, kinetoterapeutul Bogdan Breană și liceanul Ștefan Ider, care au muncit pe  brânci, zile la rând, numai și numai din dragoste pentru oameni, în toate cele trei etape ale Campaniei Omeniei!

Campanie de Crăciun în trei etape!

    Campania umanitară derulată în satele din Andreiașu a fost, practic, a treia etapă din Campania tradițională de Crăciun organizată de Comunitatea Off Road din Vrancea, Grupul de Expediții și Aventură 4×4, Asociația Montană Carpați, OffRoad Club Vrancea, Monitorul de Vrancea și Filiala de Cruce Roșie Vrancea. Prima etapă, intitulată „Dăruim de Crăciun” s-a desfășurat sub deviza „Acolo unde Moș Crăciun nu ajunge, ajungem noi!” și a avut loc pe 17 decembrie a.c., în satele din Jariștea. 
Peste 50 de familii cu aproximativ 120 de copii, din satele Scânteia, Vărsătura, Pădureni și Jariștea, ale comunei Jariștea, au primit vizita unui Moș Crăciun nesperat și deosebit de bogat, ale cărui daruri au înlăcrimat de recunoștință ochii părinților și au făcut să tremure de bucurie copilașii! Bunul Moș a venit cu darurile încărcate în 25 de mașini 4×4 ce au făcut să răsune satele cu ai lor cai putere, scoțând lumea pe la porți și făcând câinii să latre! Pentru ca darurile să fie cât mai bogate, donațiilor făcute de către focșăneni, oameni simpli sau cu diverse afaceri, și de membrii Off Road Club, Comunitatea Off Road din Vrancea, Grupul de Expeditii și Aventură 4×4, Asociația Montană Carpați și Filiala de Cruce Roșie Vrancea, s-au alăturat firmele Croma Com și Premium Porc. Despre rezultatele acestei campanii puteți reciti accesând linkul: http://bit.ly/2i9XOEv.
    O a doua parte a Campaniei de Crăciun s-a derulat la Nistorești, acolo unde familii izolate care nu au cunoscut până astăzi ce înseamnă curentul electric, au primit, prin grija Asociației Montane „Carpați”, a voluntarilor acesteia printre care și Marius Constantin și Ștefan Ider, voluntar al Crucii Roșii Vrancea, alimente, îmbrăcăminte, dulciuri și lumânări. Articolul și fotografiile cu privire la acest eveniment pot fi vizionate accesând linkul: http://bit.ly/2i9L28O.

Generozitatea este hrana sufletului!

    Vă mulțumim tuturor și fiecăruia în parte pentru încredere, pentru omenia și generozitatea cu care ați participat și v-ați implicat împreună cu noi, la ediția din acest an a Campaniei de Crăciun. O Campanie a Omeniei în care au devenit parte foarte mulți oameni, numai și numai din dorința de a ajuta! De a face un bine, o bucurie de Crăciun cuiva din județul acesta, semenilor care nu au de unde s-o aștepte!
„Monitorul de Vrancea”, Filiala de Cruce Roșie Vrancea, OffRoad Club Vrancea, Comunitatea Off Road din Vrancea, Grupul de Expediții și Aventură 4×4 și  Asociația Montană Carpați mulțumesc tuturor. Vă așteptăm alături de noi în continuare! Împreună, iată, putem dărui speranță, și tot mai multă bucurie!
Crăciun Fericit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?