Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Voluntarii Crucii Roșii Vrancea și autoritățile locale au întâmpinat Familia Regală în gările din Mărășești și Adjud


Două echipe formate din voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Vrancea au fost prezente, joi, în gările din Mărășești și Adjud, unde au întâmpinat pe Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta- președintele Societății Naționale de Cruce Roșie, și pe Principele Radu, la opririle Trenului Regal. Crucea Roșie Vrancea a făcut parte, de altfel, din echipa de organizare a evenimentului. Tinerii voluntari au împărțit stegulețe mulțimii de oameni care au umplut cele două gări, au împărțit oamenilor cărți poștale cu fotografiile Regelui Mihai, Principesei Margareta și Principelui Radu și, așa cum se cuvine la întâmpinarea înalților oaspeți, i-au așteptat la Mărășești cu un coș plin cu produse de patiserie făcute la Cuptorul Bavarez al Crucii Roșii Vrancea, iar la Adjud, cu un aranjament floral realizat cu flori albe și roșii. Acestea au fost înmânate Principesei Moștenitoare Margareta.
    La Adjud, Altețele Lor Regale au fost întâmpinate și de primarul Constantin Armencea și viceprimarul Claudiu Cristea, iar la Mărășești de viceprimarul Cătălin Arghire și vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare.

    Trenul Regal a făcut, în zilele de joi și vineri, a șaptea călătorie regală din zilele noastre, pentru comemorarea celor 100 de ani de la refugiul Familiei Regale, al Guvernului și al Parlamentului României la Iași. Pentru doi ani, din 1916 până în 1918, capitala Regatului României a funcționat la Iași, devenit centrul vital al națiunii în momente de mare cumpănă pentru țară. Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au parcurs întocmai traseul din zilele de 5-6 decembrie 1917, când în tren se aflau Regele Ferdinand I și Regina Maria.
    În ziua de joi, 15 decembrie 2016, Trenul Regal a oprit la ora 14.27, pentru 13 minute, la Mărășești, iar la Adjud a oprit pentru zece minute, la ora 15.09. Vrâncenii au avut astfel ocazia să ia parte la acest eveniment care onorează unul dintre cele mai importante și mai tragice momente ale istoriei noastre moderne, Primul Război Mondial. Apoi, Familia Regală și-a continuat drumul, următoarea oprire fiind la Bacău, pentru a doua zi, vineri, să treacă prin Roman, Pașcani și Iași. În gara din Iași, trenul a putut fi vizitat ieri, între orele 14.30 și 21.00, iar sîmbătă, între orele 9.00 și 12.00. 

    Comandat de Statul român în anul 1926, sub domnia Regelui Ferdinand I, Trenul Regal a fost fabricat la Milano și livrat României în anul 1928, după moartea Regelui. În cei 87 de ani de viață, Trenul Regal al României a mers pe căile ferate naționale și internaționale, purtând pașii regilor și reginelor României, ale Familiei Regale, precum și ale liderilor politici din anii 1948-1989. Istoria României cunoaște o mulțime de momente importante care s-au petrecut sau sunt legate de Trenul Regal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?