Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

O lansare de carte: surpriză pentru autor și iubitorii de poezie


Nici nu știa autorul volumului de versuri lansat la 12 decembrie 2016 ce-l așteaptă când a pășit pragul Cercului Militar București.
Aurel Ivan a fost invitat să recite din propriile creații, la un cenaclu literar la București. Și a nimerit la lansarea cărții de versuri al cărei autor este. O lansare ca un spectacol regizat de un „sufletist”, un minunat ziarist militar, membru al Societății Scriitorilor Militari – Dan Mireanu – sufletul unui grup entuziast care a făcut ca această carte să vadă lumina tiparului și care în această societate de consum continuă să-și păstreze idealurile.
Un film al cărui erou principal este poetul Aurel Ivan a deschis acest frumos moment, însoțit apoi de recitări și muzică pe versurile autorului.
Emoția celui în cauză și a celor prezenți la eveniment a fost deosebită când și-a văzut versurile imortalizate într-o carte a recitat la rândul lui dintre ele și a fost solicitat să acorde autografe amatorilor de poezie.
Autorul este vrâncean din Èšifești și toată viața și-a transpus talentul în manuscrise care abia acum, la vârsta senectuții, au avut șansa să vadă lumina tiparului.
În prefața cărții se precizează că aceasta va constitui o mare surpriză pentru iubitorii de poezie: debutul fulminant al unui septuagenar.
Versurile acestui poet de la țară, până acum anonim, respiră atâta prospețime și vigoare.
Talentul său este un dar, fără îndoială din naștere, dar viața lui nu este altceva pentru el decât miezul poeziei adevărate.
O poezie fără vârstă: Aurel Ivan.

    D.A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?