Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Concurs de colinde la Grădinița 16 Focșani


La Grădinița cu program prelungit nr. 16 din Focșani a avut loc, ieri, un concurs de colinde și o expoziție cu obiecte specifice tradițiilor de Crăciun. Concursul s-a aflat la cea de-a doua ediție, anul acesta desfășurându-se la nivel județean.
Proiectul este implementat de Oana Monica Negoiță, directoarea Grădiniței nr. 16. „Suntem la a II-a ediție a concursului, care din acest an se desfășoară la nivel județean, pentru că a primit aprobarea Inspectoratului Școlar Județean în acest sens, după faza de anul trecut când s-a desfășurat la nivel local. Proiectul a decurs cu o participare destul de bună din județ a unităților de învățământ preșcolar, dar și școlar. Au venit școli ca cea de la Nereju și Școala Gimnazială nr. 10 «Duiliu Zamfirescu». Avem două secțiuni în acest concurs, una de interpretare de colinde, a doua este o expoziție concurs cu obiecte specifice obiceiurilor de Crăciun. Scopul acestul proiect este redescoperirea și promovarea obiceiurilor și tradițiilor românești de Crăciun, precum și valorificarea unor trăiri emoționale, profunde prin mesajul transmis de colinde. Ne-am propus o serie de obiective, legate de scop, evident, cultivarea dragostei și respect pentru tradiție, obiceiuri și colinde românești, dar și atragerea copiilor în a participa în diferite activități cu caracter extracurricular. Urmărim și capacitatea de creație a copiilor și prin aceste activități practice le stimulăm creativitatea prin confecționarea de obiecte specifice Crăciunului”, a precizat Oana Monica Negoiță.
    Concursul a fost realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți”, Grădinița cu program prelungit nr. 18 Focșani și Școala Gimnazială nr.10 „Duiliu Zamfirescu” Focșani. „Pentru colectivul acestei grădinițe este o ocazie și o oportunitate deosebită, de a sărbători Crăciunul și sărbătorile de iarnă în general, este ca o serbare pentru unitatea noastră de învățământ și o încoronare a sărbătorilor de iarnă. Mereu am organizat aceste activități în săptămâna de dinaintea celeia în care se ia vacanța, pentru că atunci se întâmplă să fie o frecvență mai redusă la școală și frumos este să ne bucuram cu toții de aceste momente”, a adăugat directoarea Grădiniței nr. 16.
    Unitatea de învățământ a fost decorată cu ajutorul cadrelor didactice și al copiilor, care au confecționat obiecte tradiționale. După-amiaza, părinții au fost așteptați la grădiniță cu colinde interpretate chiar de copii. La aceasta activitate a participat și inspectorul responsabil de învățământul preșcolar, Amalia Chirtoc, care a felicitat micuții dar și pe educatoare pentru momentele frumoase.
    Copiii din Nereju au încântat cu colinde și plugușoare acompaniate de tobă. „Astăzi (ieri-n.r.) am participat la Grădinița cu program prelungit nr. 16 din Focșani, cu Școala Gimnazială Nereju Mic, și mai precis Grădinița Brădăcești și Școala Primara Brădăcești. Am venit cu un grup de copii, preșcolari și școlari, am prezentat un mic program artistic și suntem prezenți aici pentru a duce datinile nerejene mai departe, datini pe care copiii noștri, prin diferite ocazii, într-adevăr le transmit. Nereju este o localitate recunoscută datorită chipărușului, care cu diferite ocazii a luat cele mai mari diplome atât în țară cât și în străinătate, avem meșteri populari care merg la diferite târguri, unde, la fel, localitatea noastră este văzută foarte bine datorită acestor tradiții”, a declarat Aurel Rîlea, directorul Școlii Gimnaziale Nereju Mic.
    La sfârșitul serbării, copiii au primit daruri, respectiv covrigi și portocale.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?