Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Handbal, Liga Națională. Splendid joc, splendidă victorie în Sala Polivalentă din Focșani


CSM Focșani 2007 – CSM Satu Mare 26-23 (13-15)
Formația CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Mocanu – 1 gol, Popa – 5, Èšuțu – 2, Enache – 1, Gheorghe, Gramatic – 1, Ragea – 2, Rață – 1, Neață – 1, Rotaru, Eros, Miroiu – 9, Năstăsie – 3.
Antrenor, Viorel Ciubotaru

    Partida cu CSM Satu Mare era din start dificilă, pentru că sătmărenii avuseseră o victorie la Călărași. Ceea ce însemna că au serioase argumente handbalistice cu care să pretindă mai mult decât cele șase puncte adunate până acum, zestre săracă în perspectiva play-out-ului! Și aveau și de luat revanșa pentru înfrângerea suferită în tur pe teren propriu în meciul cu CSM Focșani 2007. Gazdele au simțit din start că nu le va fi ușor vineri seara în Sala Polivalentă, chiar dacă tribunele erau pline! Meciul a început pentru gazde cu două goluri primite repede și a continuat cu echipele aflându-se pe rând la conducerea scorului. După egalitatea de la 11, Satu Mare s-a desprins la două goluri, diferență păstrată și la pauză când era 13-15. Nu prea încurajator pentru gazde, însă exista recenta amintire a unor reprize a doua mai bune făcute de focșăneni în partidele de la București, cu Dinamo și Steaua. Iar profesorul Viorel Ciubotaru și elevii săi aveau să demonstreze că pot juca mai bine decât au făcut-o în primele 30 de minute! Au egalat la 16, apoi, la 17, au fost conduși cu 20-18, dar după 20-20 au stăpânit jocul cu autoritate! În minutul 43,30 Popa a făcut 21-20, iar în minutul 45,47 era 23-21, prin golurile lui Popa și Miroiu. Timp de aproape cinci minute nici o echipă nu a mai reușit să înscrie. Primii au spart oaspeții nemișcarea scorului dintr-un joc interzis celor slabi de inimă, apoi s-a ajuns din nou la egalitate, 23-23. Dar Popa și Miroiu au arătat că rezistă tensiunii partidei și au marcat pentru 25-23, în ultimele secunde Neață încheind conturile cu golul de 26-23, cu tribunele care era de câteva minute, în picioare! A fost un joc splendid, și o victorie splendidă cu care handbaliștii focșăneni și-au făcut – și au făcut generosului public din Polivalentă, un foarte frumos dar de sărbători.
Înaintea începerii meciului, jucăriile aduse de public pentru copiii din așezămintele sociale din județ au invadat terenul de joc de unde au fost colectate pentru a fi duse destinatarilor!
CSM Focșani 2007 va juca miercuri, în ultima etapă din acest an a Ligii Naționale, la Turda iar sâmbătă cu HC Odorhei, în deplasare, în Cupa României.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?