Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Vrâncenii, sfătuiți să sesizeze orice faptă de corupție


Serviciul Județean Anticorupție Vrancea sărbătorește, pe 9 decembrie, Ziua Internațională Anticorupție. Se dorește astfel promovarea principiilor etice, integritatea, transparența și prevenirea și combaterea practicilor corupte.
„Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției a stabilit în urmă cu 13 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internațională Anticorupție. Semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic), și ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției este primul tratat cu vocație universală în domeniul combaterii corupției. De asemenea, declarația Primei Conferințe Anuale și a Adunării Generale a Asociației Internaționale a Autorităților Anticorupție, susținută la 22-26 octombrie 2006, la Beijing, îndeamnă autoritățile competente să aplice prevederile relevante ale Convenției pentru a stabili și întări sistemul de luptă împotriva corupției, precum și încurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei Internaționale Anticorupție.
Corupția reprezintă una dintre cele mai serioase amenințări la adresa statului de drept în cadrul societății contemporane, subminând instituțiile și valorile democratice, atentând la ordinea socială și capacitatea statului de a asigura drepturi și libertăți egale cetățenilor săi. Altfel spus, corupția ne afectează pe toți și slăbește respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea și combaterea practicilor corupte. Direcția Generală Anticorupție, și cu această ocazie, dorește atragerea cetățenilor și a funcționarilor onești în lupta cu acest flagel, pentru a reuși împreună conștientizarea cu privire la riscurile pe care le comportă săvârșirea unor fapte de corupție. Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât și pentru cel al M.A.I. Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noștri, dorim să mulțumim tuturor instituțiilor de aplicare a legii, societății civile și cetățenilor”,
se arată în comunicatul de presă al Serviciului Județean Anticorupție Vrancea.
Polițiștii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Vrancea recomandă cetățenilor sesizarea tuturor faptelor de corupție.
„Vă reamintim faptul că, la nivelul județului Vrancea, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, cu sediul în mun. Focșani, str. Cezar Bolliac, nr. 12, telefon 0237.207.119, e-mail vrancea.dga@mai.gov.ro. Cetățenii care doresc să sesizeze fapte de corupție săvârșite de către personalul M.A.I., se pot prezenta în audiență la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 1200-1500, sau ori de câte ori consideră necesar sau pot apela la linia verde anticorupție 0800.806.806, principal canal de comunicare cu publicul, ce pune la dispoziția cetățenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupție, apelabilă gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României”, se arată în același comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?