Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO : Teroare la Adăpostul de Noapte „Sfântul Nicolae cel Nou” din Focșani!


Un om al străzii a spart cu pumnul geamul de la ușa de intrare în Adăpostul de Noapte „Sfântul Nicolae cel Nou”, a făcut scandal monstru și a amenințat-o pe șefa centrului și pe femeile de serviciu, pentru simplul motiv că nu l-au lăsat să doarmă în Adăpost pe timp de zi. Băut bine, el a făcut un scandal atât de mare încât a fost nevoie de intervenția unui echipaj de poliție care, în momentul în care a ajuns la fața locului și l-a percheziționat, a găsit asupra lui și un cuțit. „Au fost momente de teroare! Acest beneficiar a fost transferat acum o lună și jumătate la un ONG din Oradea pentru că a avut probleme de sănătate, este cu incontinență urinară și consumă foarte mult alcool. Acolo i s-a oferit posibilitatea să rămână și pe timp de zi și noaptea, i s-au oferit servicii complete și permanente, dar el s-a întors aici duminică seara. Este unul dintre cei mai vechi beneficiari ai noștri, așa că duminică seara a dormit în Adăpost, luni dimineață a fost consiliat și am început demersurile pentru a-și reintra în drepturi. Știe că regulamentul nu permite să rămână în adăpost ziua, dar cu toate astea, luni, pe la ora 14.00, a fost găsit dormind într-o cameră. A profitat că era ușa descuiată, pentru că personalul de curățenie aerisea și făcea curat, și a intrat într-o cameră de la parter. Când l-am trezit și l-am scos afară a început scandalul. După ce a fost scos a devenit foarte agresiv, a început să urle, să dea cu picioarele în uși și a spart geamul cu pumnul, așa că am chemat poliția!”, a relatat Anca Zaharia, șefa Adăpostului de Noapte.
    Femeile de serviciu ale Adăpostului au spus, la rândul lor, cât de tare s-au speriat, cu atât mai mult cu cât bărbatul scandalagiu a fost condamnat și a ispășit 11 ani după gratii, în tinerețea lui, pentru crimă. „Eu lucrez de patru ani aici și să știți că este foarte riscantă munca noastră. Oamenii străzii nu apreciază ce se face pentru ei, ne jignesc, ne înjură, ne fac în toate felurile, ne vorbesc foarte, foarte urît, iar noi muncim ca să le fie lor bine, pe un salariu minim pe economie. Ne-am speriat foarte tare când a făcut scandal omul ăsta, am avut noroc că nu am pățit nimic și că a fost numai atât, că avea cuțit la el! După ce a fost dat afară am încuiat ușa, dar el a început să dea cu picioarele, urla, răcnea și a spart și geamul”, a povestit Cristina Dumitru, una dintre cele două femei de serviciu ale Adăpostului.
    Omul străzii care a semănat, luni, teroare la Adăpost a fost dus de echipajul de poliție la spital, la psihiatrie, însă ieri dimineață acesta a plecat de acolo. Potrivit celor spuse de șefa Adăpostului, Anca Zaharia, bărbatul nu va mai fi primit în Adăpost, comportamentul lui agresiv putând deveni o amenințare în orice clipă și pentru ceilalți beneficiari. „Ceea ce s-a întâmplat se poate întâmpla și cu ceilalți beneficiari. Nu poate garanta nimeni că beneficiarul care a făcut acest scandal nu va deveni agresiv și cu ceilalți și că nu va scoate cuțitul la un moment dat. Problema e că ei vin aici mai mereu băuți, și se poate isca un scandal cu repercursiuni foarte grave în orice clipă”, a spus Anca Zaharia.
    În momentul de față, Adăpostul de Noapte funcționează la capacitate maximă, iar personalul de acolo face pregătiri pentru a putea găzdui pe timp de noapte, dacă vremea se va înrăutăți, toți oamenii străzii care au nevoie de acest lucru. Rămâne, însă, ca aceștia să aprecieze ceea ce li se oferă, să aprecieze cel puțin că au unde se spăla, unde dormi în condiții civilizate și că au ce mânca, fără să plătească întreținere, chirie sau alte taxe pe care noi toți ceilalți le plătim! Rămâne ca măcar să se poarte cuviincios și pașnic cu personalul și să arate cel puțin un dram de respect acestor oameni, care fac tot posibilul să îi sprijine, să îi ajute să-și regăsească demnitatea umană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?