Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO : Lucrările de reabilitare a DJ 205D au fost finalizate. Se poate face recepția tehnică a investiției


Reprezentanții companiei UMB Spedition au anunțat că a fost convocată comisia de specialitate din cadrul Consiliului Județean pentru a efectua recepția tehnică a drumului județean DJ 205D Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. La acest drum au fost finalizate toate lucrările de reabilitare a părții carosabile, au fost turnate toate straturile de asfalt, inclusiv cel de uzură, și a fost realizată inclusiv semnalizarea rutieră. Valoarea investiției este de 179 milioane de lei, iar lucrările efectuate sunt asemănătoare cu cele derulate la DN 2D Focșani – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc.

Conducerea companiei UMB Spedition a anunțat că a convocat comisia de specialitate din cadrul Consiliului Județean Vrancea pentru a efectua recepția tehnică a drumului județean DJ 205D Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. La acest drum au fost finalizate toate lucrările de reabilitare a părții carosabile, au fost turnate toate straturile de asfalt, inclusiv cel de uzură, și a fost realizată inclusiv semnalizarea rutieră.
Directorul societății UMB Spedition, Åžtefan Åžerbu, responsabil de lucrări la această investiție, a declarat că mai sunt de realizat doar câteva lucrări de protecție în albia râului Zăbala. „Am convocat Comisia tehnică din cadrul Consiliului Județean pentru a face recepția tehnică la finalizarea lucrărilor de reabilitare ale DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. În acest moment mai avem de realizat doar câteva lucrări de protecție în albia râului Zăbala și montarea parapeților de protecție în zona Brădăcești”, a precizat Ștefan Șerbu.
Reprezentantul UMB Spedition a reamintit că lucrările la această investiție au fost la fel de complexe ca și cele de modernizare a DN 2D Focșani – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc. „Sunt 34 de kilometri de drum pe care i-am avut de construit, în jur de 3.500 metri de ziduri, 2.200 metri de ziduri consolidate și armate, 25 de podețe, 4 poduri, 7575 mii de metri cubi de gabioane, peste 150 mii de metri cubi de  umpluturi, straturile de asfalt, stratul de uzură și multe alte lucrări. Toate acestea arată cât de complexe au fost lucrările la acest drum. Lucrările au fost la fel de complexe ca și cele de modernizare a DN 2D Focșani – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc”, a precizat inginerul.

Lucrare grea din punct de vedere tehnic

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a vizitat de mai multe ori lucrările de pe DJ 205D Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, pentru a vedea stadiul investiției și modul de realizare. Oprișan s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor, dar și de ritmul de lucru.
„Acest proiect este dus la bun sfârșit în ciuda cârcotașilor și a dușmanilor acestui județ, pentru că vă spun foarte clar: liberalii-pedeliști sunt cei mai mari dușmani ai comunității acestui județ, ai  județului Vrancea. Îi mint pe cetățeni, sunt răi și sunt incompetenți. Pe lungimea acestei investiții se află extraordinar de multă muncă, extraordinar de multă dăruire, profesionalism din partea constructorilor. Este o lucrare care din punct de vedere tehnic este foarte grea”, a afirmat Marian Oprișan.

Valoarea totală a investiției este de 149 de milioane de lei

Valoarea totală a investiției este de 149 de milioane de lei, iar durata execuției este de 4 ani de zile. Lungimea totală a drumului este de 34 de kilometri. Lățimea platformei drumului este de 7 metri, iar partea carosabilă are șase metri. Drumul va avea acostamente laterale de 0,50 metri fiecare. Lucrările mai prevăd repararea a 66 de podețe, construirea a 53 de podețe noi, construirea a două parcări și tot atâtea platforme de cântărire. De asemenea, au fost executate lucrări de apărări de maluri, diguri, regularizări de curs.
Consiliul Județean Vrancea a scos deja la licitație lucrările de consolidare și reabilitare a podului situat la Valea Sării, km 3+475 de pe DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, care face parte dintr-un proiect separat, respectiv „Reabilitarea si reconstrucția obiectivelor de infrastructură rutieră din zona localităților Paltin, Doaga, Valea Sării”, iar valoarea investiției este estimată la 4,1 milioane de lei.
Practic, în cadrul acestui proiect vor fi realizate lucrări de proiectare la faza: proiect tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini, documentație tehnică autorizație de construire, documentație pentru avize si acorduri (P.T. + D.E. + C.S. + D.T.A.C. +D.A.A.), – servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe toata perioada de execuție a lucrărilor. Durata de execuție a lucrărilor este de 35 de luni.

Oprișan a solicitat 66 milioane de lei pentru lucrările de la DJ 205 D

Șeful administrației județene a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice alocarea sumei de 66 de milioane de lei pentru plata lucrărilor de reabilitare a drumului județean DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. Oprișan arată în adresa înaintată ministrului Vasile Dîncu cât de importantă este această cale de acces, singura de altfel pentru o zonă în care trăiesc peste 30 de mii de persoane.
Marian Oprișan a explicat că acest drum județean, ca urmare a calamităților din anul 2005, a fost distrus în întregime. „Cu eforturi financiare deosebite s-au executat lucrări de redare în circulație a acestui drum, iar din anul 2008, Consiliul Județean Vrancea a inițiat un amplu program de reabilitare și modernizare a rețelei de drumuri județene”, se mai arată în adresă.
În același document, președintele Consiliului Județean a menționat multitudinea de adrese și corespondența purtată în ultimii opt ani de administrația județeană cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a obține finanțările necesare finalizării proiectului de investiții „Reabilitarea drumului județean  DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești”. 

Investițiile derulate prin PNDL, blocate de Guvernul Cioloș
 
La începutul lunii noiembrie, președintele Marian Oprișan a declarat că guvernul condus de Dacian Cioloș a blocat finanțările la toate investițiile derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Șeful administrației județene  a precizat că din acest motiv, investiții majore cum sunt lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, nu au mai fost decontate deși lucrările au fost realizate, în totalitate în cazul acestui drum.
„Guvernul Cioloș a sistat finanțările la proiectele de investiții. În acest moment, drumul județean 205 D are un deficit de 10 milioane de lei din cauza incompetenței și a faptului că acest guvern a stopat investițiile prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, a susținut Marian Oprișan.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?