Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Portul național, confecționat pe linguri de lemn de prichindeii de la Grădinița Mândrești


Elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr.7 Focșani au marcat ziua de 1 Decembrie printr-o serie de activități artistice, referate, proiecții și filme istorice. Activitățile au fost desfășurate atât în Școala Gimnazială Nr.7 cât și la Grădinița Nr. 3 și Grădinița Mândrești, structuri ale acestei școli.
Noutatea zilei a fost activitatea de la Grădinița Mândrești, unde preșcolarii îndrumați de d-na educatoare Ungureanu Lenuța au desfășurat o activitate în parteneriat cu părinții, unde au prezentat cântece patriotice, poezii și atelier de confecționat costumul popular românesc pe linguri de lemn. La atelierul de confecționare, părinții au lucrat alături de copii, activitatea amintind de șezătorile de altădată.
La activități a participat și directorul școlii, Burlan Sebastian Ionuț, care le-a transmis preșcolarilor, elevilor și părinților: „La sărbătoarea de 30 noiembrie, când este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei, ne aducem aminte de creștinarea ținuturilor românești și de unitatea prin credință, iar la 1 Decembrie s-a înfăptuit unitatea neamului românesc prin păstrarea credinței, a limbii, a conștiintei de neam, iubirea de glie, de moșia pe care ne-au lăsat-o moșii și strămoșii noștri”.

Mirela Hanganu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?