Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Școala – model superior al devenirii”, simpozion internațional la Şcoala Duiliu Zamfirescu


Åžcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani a organizat vineri, 25 noiembrie 2016, ediția a III-a a Simpozionului Internațional „ÅžCOALA – MODEL SUPERIOR AL DEVENIRII”. În acest an, tema abordată a fost „Strategii inovative de evaluare. Exemple de bună practică”. Această manifestare s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Focșani și ISJ Vrancea și a avut drept scop reunirea cadrelor didactice într-un cadru prielnic dialogului transdisciplinar, cu intenția de a investiga dimensiunile plurale ale cercetării științifice și didactice, concretizate în lucrări cu caracter științific. S-a avut în vedere, însă, și dinamizarea relațiilor dintre instituțiile locale, școli și licee din țară, dar și din străinătate.

La simpozion au participat 95 de cadre didactice din învățământul preuniversitar care au oferit, prin materialele prezentate, modele ce reflectă metode prin care școala se adaptează condițiilor impuse de schimbările din lumea de astăzi. Lucrările simpozionului au abordat realitatea din domeniul educației din diverse unghiuri de investigație, având în vedere atât raportarea la tradiția științifică, cât și adoptarea tehnicilor moderne de cercetare, instruire și evaluare, prin promovarea ideii conform căreia școala este un veritabil laborator al devenirii.
Toate comunicările științifice au fost cuprinse de coordonatorii simpozionului – prof. Petrică Moraru, prof. Alina Agherghinei și Gabriela Harea – într-un CD-ROM cu ISBN, ce va fi distribuit gratuit tuturor participanților la simpozion.

 
Profesor Gabriela Harea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?