Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO : Exercițiu de intervenție în cazul producerii unui cutremur de 7 grade, la Panciu


Scenariul intervenției în cazul producerii unui cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter a fost pus în practică ieri, la Panciu, în cadrul exercițiului de alarmare publică organizat de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Panciu, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al Județului Vrancea. „Acțiunea a urmărit activitatea Comitetului Local pentru Situații de Urgență  și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Orașului Panciu, a instituțiilor publice și operatorilor economici, în cooperare cu serviciile profesioniste pentru situații de urgență, lucrătorii de Poliție, efectivele de jandarmi, formațiunile de Cruce Roșie, pentru gestionarea, monitorizarea, organizarea conducerii și coordonării activităților de intervenție în scopul limitării și înlăturării urmărilor produse de un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter produs la o adâncime de 120 km în zona Vrancea”, a declarat președintele CLSU Panciu, primarul Iulian Nica.
    Exercițiul a avut o durată de 60 de minute și s-a desfășurat în patru puncte de simulare intens populate din zona centrală a orașului: Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, intersecția străzilor Nicolae Titulescu și Bd. Independenței, acoperișul unui bloc de locuințe de pe strada Nicolae Titulescu, intersecția străzilor Nicolae Titulescu și Eroilor. „În prima situație, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit la evacuarea elevilor Liceului Tehnologic «Al. I. Cuza», afectat structural de producerea cutremurului. În cea de-a doua situație, s-a intervenit pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor la două persoane captive într-un autivehicul avariat în urma unui accident rutier, precum și la evacuarea unor persoane suprinse de elemente de construcție. A treia intervenție a fost generată de un incendiu produs la acoperișul unui bloc de locuințe, din cauza defecțiunilor apărute la instalația electrică, iar a patra intervenție a urmărit evacuarea unei persoane căzută într-un canal”, a precizat primarul Iulian Nica.

    Colonelul Jenică Lazăr, adjunct al ISU Vrancea, a afirmat că exercițiul de alarmare publică și-a atins obiectivele și că orașul Panciu este pregătit pentru a face față unor situații de urgență generate de producerea unui cutremur. „Sunt convins că la producerea unui eveniment real, autoritățile locale sunt pregătite să acționeze și să limiteze pe cât posibil pierderile de vieți omenești. Îi mulțumesc domnului primar pentru activitatea organizată. Vom mai organiza împreună astfel de exerciții, pentru că ele sunt benefice pentru populație. Vreau să evidențiez faptul că orașul Panciu are asigurată alarmarea populației în proporție de 100%, prin cele 7 sirene electronice fixeși una mobilă. De asemenea, încă un plus pentru orașul Panciu îl reprezintă spațiul de adăpostire, reprezentat de hrubele de depozitare a vinului învechit”, a spus colonelul Jenică Lazăr.
    Primarul Iulian Nica a felicitat forțele de intervenție pentru modul în care au acționat pe parcursul exercițiului, subliniind faptul că au fost foarte bine pregătite pentru operațiunile care s-au desfășurat în cele patru puncte de simulare. „Mi-aș dori ca, în realitate, un astfel de scenariu să nu se întâlmple vreodată, nici în orașul Panciu, nici în România. Felicit toate forțele participante pentru modul în care au acționat și au reușit să ducă la bun sfârșit acest exercițiu. Dorința noastră este ca toată lumea să fie pregătită și să știe ce trebuie să facă în cazul producerii unui cutremur, pentru a limita consecintețe unui astfel de eveniment”, a declarat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?