Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO : Școlarii de la „Alexandru Vlahuță” au promovat toleranța și pacea


Elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” din Focșani au participat, în perioada 14-18 noiembrie, la activitățile organizate cu ocazia Săptămânii Educației Globale. Tema de anul acesta „Împreună pentru pace!” a încurajat copiii și cadrele didactice să desfășoare activități educaționale care să promoveze toleranța, pacea și colaborarea. 
Astfel, elevii au participat la dezbateri, prezentări de poezie, eseuri și desene sub îndrumarea directoarei Èšigănuș Valy și a cadrelor didactice din școală. Ei au înțeles mai bine cât de important este să promovăm pacea sub toate aspectele ei. „Chiar și cei mai mici elevi ai instituției noastre, școlarii din clasa pregătitoare B, au reușit, sub forma unui joc de rol, să identifice probleme și pericole generate de violență și să stabilească modalități de soluționare a conflictelor. Copiii stau la baza nevoii de a căuta și construi pacea. Ceea ce am vrut să obținem a fost să informăm copiii și să-i ajutăm să înțeleagă că pot construi o lume mult mai bună prin acțiunile lor”, a precizat coordonatorul de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, profesoara Elena Milea.
Prin aceste activități s-a urmărit formarea unui comportament tolerant și stimularea implicării copiilor în rezolvarea problemelor vieții comunitare ca viitori factori decizionali, ca resurse umane capabile să construiască o societate democratică și un viitor mai bun. Cei mici au scos în evidență și importanța respectării mediului, animalelor, a plantelor și resurselor naturale pentru ca pacea să fie adevărată și de durată. Elevii mai mari au subliniat în dezbateri și importanța cunoașterii istoriei conflictelor și a factorilor care au contribuit la acestea, pentru a înțelege ce nevoi trebuie abordate pentru asigurarea unei păci de durată.
Copiii au înțeles că pacea este un drept fundamental fără de care ființele umane nu pot trăi. Activitatea s-a încheiat cu o expoziție de desene sugestive realizate de elevi de la toate clasele, organizată în holul școlii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?