Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Mai multe investiții se derulează în orașul Mărășești


Primăria Mărășești va realiza un spațiu de joacă pentru copii pe strada Zorile în cadrul proiectului „Șanse la integrare pentru copiii și tinerii aflați în situații de risc din Comunitatea Cartier Nou, Oraș Mărășești, județul Vrancea”. Valoarea estimată a proiectului este de 180 mii de lei. „Spațiul de joacă se va amenaja pe o suprafață de teren de 360 mp și va fi reprezentat de doua zone distincte: o zonă ce reprezintă spațiu verde și o zonă de amplasare a obiectelor și ansamblurilor de joacă. Totodată vor fi executate lucrări de reparație a împrejmuirii existente pe două laturi a terenului din str. Zorile și instalarea unui sistem de supraveghere video pentru clădirea Centrului de zi și a anexelor componente”, a precizat primarul Valerică Chitic.
    În acest moment autoritățile locale derulează mai multe proiecte de importanță locală. În orașul Mărășești se află în curs de implementare proiectul privind reabilitarea termică a 100 de apartamente ce se află situate în blocuri de pe străzile Garoafei și Doinei. Valoarea estimată a investiției a fost de aproape un milion de lei, însă achiziția s-a făcut cu aproximativ 800 de mii de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe în 2016. „În cadrul acestui proiect vor fi executate lucrări de izolare termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente, inclusiv a tâmplăriei aferente accesului în blocul de locuințe, cu tâmplărie performantă energetic, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, izolarea termică a planșeului peste subsol, lucrări de demontare și remontare a instalațiilor și echipamentelor montate aparent la fațadele blocului de locuințe. De asemenea, vor fi executate lucrări de refacere a finisajelor blocului, lucrări de reparații la elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere sau afectează funcționalitatea blocurilor de locuințe”, a precizat primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic. 
    Totodată, Primăria Mărășești a demarat lucrările de reabilitare la Casa de Cultură „Emanoil Petruț” din oraș. Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții (CNI), care a preluat clădirea în administrare pe parcursul derulării lucrării.
Reabilitarea Casei de Cultură este o investiție care prevede lucrări de anvergură. Interiorul clădirii va suferi reparații complexe, printre care demolarea tavanelor existente. Acoperișul va fi refăcut, în timp ce la pereți vor fi efectuate lucrări de reparații și izolare. Interiorul clădirii va fi complet modernizat și va beneficia de dotări noi pentru organizarea de evenimente. La toate acestea se adaugă instalații termice, sanitare, ventilații, sisteme de securitate la incendiu. De asemenea, spațiul de lângă clădirea Casei de Cultură va fi amenajat, cu trotuare, alei și instalații de iluminat. „Ne bucurăm că în sfârșit demersurile făcute de noi dau roade și lucrările la Casa de Cultură au demarat. Reabilitarea acesteia înseamnă o reușită pentru noi, deoarece clădirea este una emblematică pentru orașul Mărășești”, a declarat primarul Valerică Chitic. Casa de Cultură „Emanoil Petruț” este una dintre cele mai mari și frumoase case de cultură ridicate în urmă cu peste trei decenii și a devenit o emblemă pentru oraș. Clădirea nu a beneficiat niciodată de reparații de când a fost dată în funcțiune. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?