Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ShoeBox 2016 în Focșani: Pune un zâmbet pe fața unui copil, de sărbători!


Dacă doriți să faceți o bucurie unui copil sărman, de sărbători, pregătiți-vă din timp și cumpărați încă de pe acum lucrurile pe care doriți să le dăruiți! Și asta pentru că începând cu 15 noiembrie și până pe 15 decembrie puteți duce toate aceste daruri, așezate frumos într-o cutie (sau mai multe) de pantofi, împachetată de sărbătoare, la Restaurantul Grand’or, participând astfel la ediția 2016 a inițiativei naționale „ShoeBox”. Pentru informații suplimentare puteți suna la telefon 0748.523.761.
    Ca și anul trecut, cutiile vor fi strânse la restaurantul focșănean, în fiecare zi între orele 9.00 și 22.00. Pentru ca bucuria micilor destinatari să fie deplină, nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți! Organizatorii transmit rugămintea ca toate lucrurile să fie noi. Vârstele copiilor care vor primi darurile anul acesta, la noi în județ, sunt cuprinse între 3 și 7 anișori, și sunt atât fetițe cât și băieței. „Cutiile se vor ambala în hârtie-cadou, capacul separat și corpul separat, deoarece toate sunt verificate înainte de sigilare și etichetare. Conținutul unei cutii va fi ales în funcție de vârstă și gen și trebuie să cuprindă următoarele lucruri: dulciuri (neperisabile), rechizite, jucării, hăinuțe noi (căciulă, fular, mănuși, șosete… sau orice altceva doriți), produse de igienă (săpun, pastă de dinți, periuță, gel duș… etc). Atenție – NU PUNEÈšI BANI ÎN CUTII! Vă aștept cu drag!”, a transmis, pe pagina sa de Facebook, Gabriela Feldeș, de la Restaurantul Grand’or, partener de locație ShoeBox 2016 la nivelul județului nostru. „ShoeBox este o inițiativă națională de ajutorare a copiilor orfani proveniți din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată face viața mai ușoară. Măcar de Crăciun, când toți copiii primesc daruri, vrem să aducem zâmbetul și pe fețele lor”, transmit organizatorii.

Ce trebuie să faceți pentru ca bucuria copiilor să fie deplină!

    Pentru a participa la acest program trebuie să aveți în primul rând dragoste pentru copii, apoi o cutie de pantofi, precum și timp și ceva bănuți, cu care să cumpărați lucrușoarele pe care doriți să le dăruiți unui copilaș. „Se învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi. Ai mai jos câteva sugestii: dulciuri (ex. ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex. banane, portocale, iaurt); articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva; jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului; produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante (în fiecare an am observat că fetele aveau mare nevoie de așa ceva); o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrati legătura în continuare); articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel; poate o lumânare parfumată care să le aminteasca și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva să faca vreo ispravă copiii … Lumânarea nu trebuie să fie neapărat ceva «fancy», ci una «folosibilă» (mulți dintre ei NU au nici măcar curent electric); orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor”, se detaliază pe site-ul organizatorilor, www.shoebox.ro, unde se mai arată că puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care aveți pe inimă să cumpărați ceva.

Nu dăruiți lucruri vechi și nu lipiți capacele cutiilor

    Campania se numește ShoeBox (cutie de pantofi) drept urmare, organizatorii transmit rugămintea de a vă limita la lucruri care pot intra într-o astfel de cutie. „Nu aduceți pungi, saci, sacoșe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. NU suntem asociație sau fundație și nu le putem primi legal în custodie. Dacă aveți așa ceva de dat, scrieti-ne un mail și vă punem în legătură cu partenerii noștri care pot primi și distribui legal și după nevoi și aceste produse”, spun organizatorii.
    În cazul în care ați ales o grupă de vârstă, precum și genul copilului pentru care doriți să faceți cutia, încercați să sortați produsele așa încât să poată fi folosite când sunt primite. „Acum ajung la o chestiune sensibilă: nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți. Toate lucrurile trebuie să fie noi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar place să-l primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e «de aruncat»”, transmit inițiatorii acestei campanii, care mai vin cu rugămintea să nu lipiți capacele de cutii. Acestea vor fi lipite în momentul în care ajungeți cu ele la locație, când vor fi puse și etichete speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care este pregătită cutia/cutiile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?