Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO şi GALERIE FOTO: Eleva moartă în accidentul de la Panciu va fi înmormântată mâine


   Tânăra de 19 ani, care a murit vineri seara la ieșirea din Panciu, în urma unui accident rutier, va fi înmormântată mâine. Colegilor și profesorilor nu le vine să creadă că Anca a murit. Mulți dintre ei au postat mesaje de condoleanțe pe Facebook.

   Anca Andreea Amăricăi, tânăra de 19 ani care și-a pierdut viața în accidentul rutier de vineri seară, la ieșirea din Panciu spre Movilița, era elevă a Liceului Teoretic „Ioan Slavici”, în clasa a XII-a, profil Economic. Făcea parte din Trupa de Majorete „JoLLis”, era iubită și apreciată de toată lumea atât pentru felul ei de a fi, cât și pentru implicarea în acti-vitățile liceului. „Era sufletul clasei! Se implica în toate activitățile. În toamnă s-a ocupat de organizarea concursului Miss Boboc. Vineri a participat la marșul antiviolență, a fost veselă, a împărțit flori, era așa cum o știam cu toții. E greu să credem că acum nu mai este”, ne-a declarat profesoara Anca Drilea, diriginta fetei.
   Aceasta a aflat despre decestul elevei la numai câteva minute după tragedie. „Era în jurul orelor 22.15, vineri seară. Se știa că murise. Copiii erau în stare de șoc, de abia puteau povesti ce s-a întâmplat. S-au adunat la locul accidentului, apoi au mers la spital, unde a fost transportată cu salvarea, în speranța că se putea face ceva pentru ea, dar din păcate murise deja”, a mai spus Anca Drilea.
   Martori la accident au fost cei mai buni prieteni ai Ancăi Amăricăi. Ei se aflau în mașina ce rula în spatele Loganului condus de aceasta. Colegii au povestit că Anca era însoțită de prietena ei, Ana Dragomir. Nimeni nu știe exact de ce tânăra a pierdut controlul volanului. Conform primelor cercetări viteza neadaptată ar fi stat la baza producerii tragediei. „La data de 5.04.2013, ora 21.40, pe DJ 205 H, în orașul Panciu, A. Dana Andreea, de 19 ani, din comuna Străoane, în timp ce conducea auto marca Dacia, din cauza vitezei excesive într-o curbă, mașina a derapat, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma producerii evenimentului a rezultat decesul conducătoarei auto și rănirea ușoară a pasagerei D. Ana Maria, de 18 ani, din comuna Străoane. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii accidentului”, au spus polițiștii. 
   Martorii au povestit că Anca a intrat cu viteză în curbă, Loganul a derapat și s-a răsturnat. Portiera din dreptul șoferiței s-ar fi deschis și, pentru că fata nu purta centura de siguranță, a fost aruncată pe asfalt. Ulterior, mașina s-a răsturnat peste ea. Prietena sa, Ana Dragomir, chiar dacă s-a ales cu leziuni, a scăpat cu viață tocmai pentru că avea prinsă centura.
   La 112 a sunat una dintre cele mai bune prietene ale Ancăi, care a și văzut cum s-a petrecut tragedia. Aceasta se afla, sâmbătă, în stare de șoc, refuzând să creadă ce s-a întâmplat. „La spital, vineri seara, Anca era întinsă pe targă și prietena ei trăgea de ea, țipa…. Oricum, o să rămână cu trauma asta”, a povestit un apropiat al celor două.

Mesaje de condoleanțe pe Facebook
 
   Colegii și prietenii Ancăi au fost luați prin surprindere de vestea că aceasta a murit. „Nuuu… deci nu pot să cred… Ce frumoasă era…”, „Sper să nu fie adevărat ceea ce aud!”, „Erai aici, erai cu noi! De ce?”, „Te vom iubi mereu!”, „Vei rămâne în gândul nostru, Danita… Dumnezeu să te aibă în pază și să te odihnească în pace!”, „Veșnic în inimile noastre, în amintiri, în trăiri, în fiecare clipă, în fiecare lacrimă!”, „Dănutza cea de gașcă și plină de viață, cu siguranță nu te vom uita!”, „Poate că  Dumnezeu te-a iubit prea mult de te-a luat lângă EL, totuși noi aveam mai multă nevoie de tine! O să rămâi veșnic în sufletele noastre!”, sunt doar câteva dintre mesajele postate de prietenii ei pe Facebook, înainte ca familia să ia decizia de a-i închide pagina. „O viață… o secundă. Mii de aprecieri tinerei veșnic cu zâmbetul pe buze. Condoleanțele, oricărui L.I.S-eean, parcă îi sunt imposibil de rostit. Nu te vom uita!”, se arată în mesajul postat de reprezentanții Consiliului Åžcolar al Elevilor pe pagina de Facebook a Consiliului. 
   De asemenea, colegii și prietenii au postat pe canalul You Tube un filmuleț dedicat adolescentei prematur dispărute, intitulat „Dana, nu te vom uita!”

Familia fetei, în stare de șoc

 
   Sicriul cu trupul neînsuflețit al Danei Amăricăi a ajuns acasă, la Străoane, sâmbătă după-amiază. Prietenii au ținut să le fie alături părinților fetei, care sunt, încă, în stare de șoc. „Anca a fost un copil foarte bun și iubit. Dacă ar fi putut să-i aducă Luna de pe Cer, pe ea o aduceau. I-au oferit totul, pentru că merita. Nu am cuvinte să exprim ce simt ei, nici nu cred că se poate și nu știu cum suportă o asemenea pierdere”, ne-au declarat apropiați ai familiei.
   Ieri, colegii de clasă ai tinerei, împreună cu diriginta Anca Drilea, au mers la priveghi. Vizibil marcați de nefericitul eveniment și cu lacrimi în ochi, aceștia au spus că nu-și vor uita niciodată prietena. Cu toții au fost de părere că, de acum înainte, singura alinare a părinților rămâne fratele mai mic al Ancăi, elev în clasa a IX-a, tot la „Ioan Slavici”.
   Tânăra va fi înmormântată la Străoane, după cum ne-a spus primarul comunei, Vasile Zbîrciog. „Era elevă în ultimul an la Panciu. Un copil bun, a cărui viață s-a terminat brusc. Din ceea ce știu eu, mergea împreună cu cealaltă fată, tot din Străoane, la Fitionești, să ia pe cineva. La Panciu, într-o curbă a pierdut controlul și a ajuns în șanț. A fost pur și simplu strivită, pentru că nu avea centura și a fost proiectată din mașină. Lipsa de experiență și un pic de viteză au fost suficiente. Cred că dacă ar fi avut centura de siguranță nu ar fi murit. Cealaltă fată este mai bine. A fost adusă acasă ieri (sâmbătă – n.r.) și va fi înmormântată marți. Familia mai are un băiat mai mic decât fata. Dumnezeu să o ierte!”, a spus primarul Zbîrciog.

Articolul precedent
Articolul următor

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?