Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Rovana Plumb: Una din primele măsuri pe care PSD le va pune în aplicare, dacă va ajunge la guvernare, este această creștere de salarii cu 15%


Vicepreședintele PSD Rovana Plumb a declarat că ministrul Muncii,  Dragoș Pîslaru, „încearcă să justifice în mod mincinos opoziția tehnocraților față de o serie de măsuri de care este nevoie și care sunt sustenabile bugetar”.
    „Parlamentarii PSD au demonstrat cu cifre și calcule bugetare precise sustenabilitatea fiecărei măsuri pe care au propus-o, începând cu eliminarea a 102 taxe nefiscale și continuând cu creșterea salariilor personalului din educație și sănătate cu 15%. Referitor la creșterea salariilor personalului din educație și sănătate, tehnocrații vorbesc în mod eronat despre un impact bugetar de 4 miliarde. În realitate, acest impact este unul contabil și nu corespunde cu realitatea economică. Din acești 4 miliarde, 42,9% se întorc la bugetul de stat contribuție și impozit pe venit. Din ce rămâne: 80% se duc în consum, 20% rămân la economisire. Impactul net în final este de 55-60%; aproximativ 1,8 miliarde de lei, nu 4 miliarde. Acești bani reprezintă o mică parte din creșterea economică prognozată de Comisia de Prognoză, pentru anul viitor. Avem prognozate 14 miliarde de lei în plus, venituri la bugetul de stat. Deci bani la buget sunt, mai trebuie să existe și voință.
    Dragoș Pîslaru este un tehnocrat arogant care nu ține cont deloc de nevoile oamenilor. În septembrie, le anunța pe tinerele mame că s-ar putea să nu fie bani la buget pentru a achita indemnizațiile de creștere a copiilor. Acum, îi mai minte o dată pe români și spune că nu sunt bani la buget pentru a crește cu 15% salariile personalului din educație și sănătate. Am demonstrat cu cifre și calcule bugetare de ce această creștere este sustenabilă bugetar.
    Dincolo de cifre însă, sunt românii care așteaptă să simtă beneficiile muncii lor. Guvernarea PSD, din care am făcut parte, a pregătit creșterea economică de acum, prin măsuri concrete, așa cum a fost adoptarea noului Cod Fiscal. Astăzi, România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană datorită politicilor PSD și prin munca românilor. Românii au dreptul să beneficieze de pe urma muncii lor, pentru a se alătura clasei de mijloc. Tehnocrații aroganți au însă alte planuri.
    Doamna ministru Dragu, cu o suficiență maximă, le cerea românilor să lucreze pe doi lei. Acum, actualul ministru al Muncii se încurcă în calcule bugetare pentru a încerca să justifice opoziția față de o măsură de care românii au nevoie și pe care o merită. Vreau să le spun un lucru românilor: unele din primele măsuri pe care PSD le va pune în aplicare, dacă va ajunge la guvernare, este această creștere de salarii cu 15%, pentru ca oamenii care au grijă de educația copiilor noștri și de sănătatea familiilor de români să poată să facă parte din clasa de mijloc”, afirmă Rovana Plumb într-un comunicat de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?