Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO : Nou cutremur în Italia. Un expert afirmă că sunt de așteptat alte seisme de magnitudine mare


Un nou cutremur de 6,6 grade produs duminică a provocat dărâmarea unor clădiri în centrul Italiei, informează Reuters. Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice de la Roma (0039) 3451473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) și Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna și Toscana).

    Două echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei României la Roma și Consulatului General al României la Bologna sunt pregătite să se deplaseze în zona seismului care a avut loc duminică în centrul Italiei, între Norcia, Preci și Castel Sant’Angelo sul Nera (Umbria) pentru a acorda asistență consulară, dacă vor exista solicitări de sprijin la fața locului, precum și în măsura în care accesul în zonă se va putea realiza, informează un comunicat de presă al MAE.
    MAE precizează că în urma cutremurelor care au avut loc în cursul acestei săptămâni în Republica Italiană, o familie de cetățeni români a fost repatriată, cu sprijinul Ambasadei României în Italia.

    Cutremurul care a lovit duminică centrul Italiei nu este o replică, ci este vorba de cutremure care se declanșează reciproc, iar acest fenomen va continua în săptămânile și lunile următoare, a declarat seismologul francez Pascal Bernard. Potrivit acestui expert de la Institutul de fizica globului de la Paris, replicile sunt de magnitudine mai mică decât de obicei. În cazul cutremurului de duminică, este vorba un ruperea unui segment de falie vecin cu cel care a declanșat mișcările de acum câteva zile în această regiune și, de asemenea, cu cel care a provocat seismul din august anul trecut. Transmiterea tensiunilor, a forțelor tectonice continuă de la un segment la altul. În Italia plăcile tetonice sunt foarte segmentate, astfel încât acestea se rup bucată cu bucată, în loc de o rupere pe o arie mai mare și, din acest motiv, ne putem aștepta ca zguduirile să continue în săptămânile viitoare, cu magnitudini de 5,5 sau 6, a mai spus expertul într-un interviu pentru AFP. Regiunea a fost deja lovită de mai multe cutremure încă de la sfârșitul lunii august. Cel din august a provocat aproximativ 300 de decese, în timp ce cele două cutremure din 26 octombrie au provocat doar pagube materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?