Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Ministerul Educației a stabilit calendarul desfășurării examenului de Evaluare Națională


Conducerea Ministerului Educației a stabilit calendarul desfășurării examenului de Evaluare Națională a absolvenților de clasa a VIII-a. Astfel, viitorii absolvenți se pot înscrie la examenul de Evaluare Națională în perioada 7-9 iunie 2017, ei urmând a finaliza cursurile pe 9 iunie. Prima probă scrisă, la limba și literatura română, va avea loc pe 19 iunie, iar la matematică pe 21 iunie.
Primele rezultate vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16.00, zi în care pot fi depuse și eventualele contestații, până la ora 20.00. Contestațiile vor fi soluționate în perioada 27-29 iunie, iar pe 30 iunie 2017 vor fi afișate rezultatele finale. „(…) Programele pentru disciplinele limba și literatura română și matematică, valabile pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2016-2017, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4431/2014 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2014-2015”, se precizează în Ordinul privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2016-2017. 
Potrivit aceluiași ordin, „personalul didactic, care face parte din comisii (…) va da o declarație scrisă în care va menționa că nu are rude sau afini până la gradul al IV-lea printre candidații care participă la respectiva sesiune a Evaluării Naționale. Declarațiile fac parte din documentele Evaluării Naționale. (…) Cadrelor didactice nominalizate ca asistenți le este interzisă intrarea în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, precum și cu ziare, reviste, cărți etc. Materialele nepermise în sala de examen vor fi introduse într-un un plic/o pungă, împreună cu un bilet/o etichetă pe care se notează numele și prenumele posesorului, care va fi păstrat/păstrată până după predarea lucrărilor scrise într-o sală specială stabilită pentru depozitarea obiectelor personale, supravegheată de o persoană desemnată de comisia din unitatea de învățământ”.
    Aceleași reguli sunt aplicate și candidaților care nu au voie în sălile de examinare cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, având obligația de a lăsa obiectele în sala de depozitare. De asemenea, candidații nu au voie în sălile de examinare cu telefoane mobile, căști audio, precum și alte mijloace de comunicare sau de calcul. Încălcarea acestor reguli este considerată fraudă, „iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise/ciornele/foile din lucrările scrise”. Candidații eliminați vor primi nota 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?