Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Donație de carte pentru copiii din Ciorăști


Astăzi, la ora 11.00, copiii din Ciorăști vor avea parte de o mare bucurie, făcută de Asociația „Curtea Veche”: o donație de carte, ce cuprinde volume destinate special lor, care le vor fi folositoare atât la școală cât și pentru a-și dezvolta dragostea pentru lectură. Evenimentul, ce are loc în cadrul programului național „Cărțile Copilăriei”, inițiat de această asociație, va avea loc la căminul cultural din localitate și a fost posibil ca urmare a parteneriatului cu societatea Comcereal Vrancea și Combinatul de îngrășăminte Azomureș. „Credem în schimbare graduală și profundă. Accesul la carte este numai o parte a problemei. Pentru a deveni cititori, copiii au nevoie de sprijin din partea școlii, din partea familiei, din partea comunității. Ca să ne asigurăm că toți copiii, indiferent de proveniență, au parte de bucuria unei cărți citite de plăcere, a unei cărți alese, am creat un sistem de sprijin care se bazează pe aceste elemente”, se arată pe site-ul Asociației Curtea Veche.
    Programul național „Cărțile Copilăriei”, din care face parte și evenimentul de la Ciorăști, cuprinde, pe lângă donații de carte, și înființarea de cluburi de lectură, ateliere de lectură în librării, întâlniri cu profesori, părinți și elevi, precum și vizite în școli. „Cititorii nu se nasc, ci se educă. Iar performanța în lectură, ca în orice altceva, este dificil de atins și încă și mai greu de menținut. Începutul e cel mai important. Începem să citim încă de prima dată când părinții și bunicii noștri ne citesc. Când răsfoim cărți ilustrate în copilărie și apoi când ne prefacem că le citim noi înșine. Când suntem înconjurați de adulți care citesc cu drag și ne citesc cu drag. Începutul e important. Pentru început, trebuie să ai cărți pe care să le poți citi”, se mai arată pe site-ul Asociației „Curtea Veche”.

    Asociația Curtea Veche s-a înființat în 2014 cu scopul de a promova lectura de plăcere în rândul copiilor. Obiectivele pe termen lung sunt: formarea obiceiului de a citi în rândul copiilor și al familiilor; scăderea ratei analfabetismului funcțional și creșterea gradului de fluență la citit și vorbit; facilitarea accesului la cărți prin donații pentru copiii care provin din familii fără posibilități sau grupuri dezavantajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?