Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Expoziție de desene la Școala Răcoasa, de Ziua Mondială a Educației


Elevii Școlii Răcoasa au marcat, ieri, Ziua Mondială a Educației. Ei au subliniat, astfel, importanța învățământului în viața fiecărui individ și în dezvoltarea globală. „Și în școala Răcoasa au avut, ieri, loc activități legate de Ziua Educației. Copiii, împreună cu diriginții și cu învățătorii, au realizat diferite planșe, au compus versuri, au desenat, au avut întreceri sportive, pentru a marca această zi. Elevii, coordonați de învățători și profesorii diriginți, au scris diferite mesaje având ca temă Ziua Educației, au confecționat postere și afișe, au vizionat filme cu mesaj educativ”, a transmis consilierul educativ al școlii Răcoasa, Elena Cristescu.
    La îndrumarea întregului colectiv didactic, care a pus umărul la realizarea diferitelor activități, elevii au compus versuri, au scris mesaje de recunoștință pentru profesorii lor, au creat desene pe teme educative și au avut activități la biblioteca școlii, cu scopul de a reîmprospăta colecțiile literare. Activitatea de Ziua Mondială a Educației de la Școala Răcoasa s-a încheiat cu o expoziție a lucrărilor realizate de elevi, o prezentare power point cu tema Ziua Mondială a Educației și răsplătirea elevilor prin acordarea unor diplome simbolice.
În fiecare an, data de 5 Octombrie marchează Ziua Mondială a Educației, decretată de UNESCO. Anul acesta, tema zilei a fost „Să-i prețuim pe profesori, să le îmbunătățim statutul”. Totodată, anul acesta s-au sărbătorit 50 de ani de la adoptarea Recomandării UNESCO și a Organizației Internaționale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice. De asemenea, a fost prima sărbătorire a Zilei Mondiale a Educației în cadrul Agendei 2030 a ONU, adoptată la data de 25 septembrie 2016, care subliniază importanța profesorilor pentru o educație cât mai bună și faptul că aceștia „trebuie să fie recrutați și remunerați în mod adecvat, să fie motivați, să beneficieze de o formare profesională satisfăcătoare, să fie susținuți și dotați cu resurse suficiente”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?