Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Schismă în PNL Vrancea! 60 de liberali focșăneni cer demisia lui Cătălin Toma și organizarea de alegeri interne


60 de liberali focșăneni cer demisia președintelui PNL Vrancea, Cătălin Toma și a conducerii Biroului Politic Municipal Focșani. Liberalii solicită, într-o moțiune depusă vineri la PNL, organizarea de alegeri pentru desemnarea unei conduceri care să dețină legitimitatea dată de votul membrilor de partid și nu de un grup de interese. Mulți dintre semnatarii moțiunii sunt președinți ai organizațiilor liberale de la nivelul secțiilor de votare din municipiu, adică celula de bază a partidului, cei care muncesc în campaniile electorale și de care nu s-a ținut cont când conducerea PNL Vrancea a luat decizii precum schimbarea lui Ion Ștefan și desemnarea noului președinte al PNL Focșani. Președinții acestor organizații, vicepreședinții, consilierii locali liberali fac parte din Consiliul de Coordonare Locală, cel mai important for de decizie al PNL Focșani, care se întâlnește o dată la patru ani sau după caz, pentru a alege președintele de organizație.
Semnatarii moțiunii aduc mai multe critici la adresa actualei conduceri a PNL Vrancea și solicită ca documentul să fie discutat în cadrul Biroului Politic Județean comasat.
    Cei 60 de liberali susțin că președintele PNL Vrancea a instaurat un regim dictatorial și conduce organizația prin metoda „pumnului în gură” și presiuni puse pe membrii de partid. Este oferit exemplul de la organizația Focșani. Aici, președintele Toma a schimbat președintele organizației locale iar la câteva zile a revenit asupra deciziei și a preluat interimatul.  „Mânat de o ură personală, președintele interimar al PNL Vrancea, Cătălin Toma, a decapitat organizația fanion a PNL Vrancea într-un mod josnic, doar pentru faptul că reprezenta un real pericol pentru conducerea șubredă a PNL Vrancea”, arată semnatarii moțiunii.
    Aceștia acuză că președinții organizațiilor liberale de la nivelul secțiilor de votare nu au fost băgați în seamă la luarea deciziilor referitoare la conducerea filialei. „Ne întrebăm acum unde sunt acei membri care au muncit, care au sprijinit partidul în perioade dificile și au avut și rezultate. Unde sunt acei oameni care și-au tocit pantofii în campaniile de la prezidențiale și locale, unde sunt acei reprezentanți de zone, acei membri care au fost aproape de electorat, acei oameni care au adus plus valoare partidului”, se mai arată în moțiune. Nu a fost uitat scandalul creat în PNL prin încercările de excludere din partid a consilierului local Ionuț Filimon. Aceste încercări au fost anulate de Comisia de Arbitraj a PNL Vrancea care a arătat că deciziile luate de grupul condus de Cătălin Toma nu sunt fondate pe statutul partidului. Însă răul fusese deja făcut, fiind știrbită imaginea și credibilitatea organizației Vrancea. Acest lucru este sesizat de cei 60 de liberali care acuză că președintele PNL Vrancea s-a înconjurat de un grup de membri PNL, reprezentanți ai unui grup de interese care au marginalizat membrii cu experiență îndelungată în structura partidului. „Cătălin Toma își urmărește doar interesul personal, să ajungă parlamentar, iar grupul său de interese să acceadă la funcții în detrimentul membrilor de partid care au dovedit și au obținut rezultate importante în ultimele campanii electorale”, precizează semnatarii moțiunii.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?