Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO : Consiliul Județean a aprobat prelungirea contractelor de finanțare la Salvamont și Crângul Petrești


    Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, prelungirea contractului de finanțare până la data de 1 noiembrie 2016,  a proiectului privind înființarea și dotarea bazelor salvamont în comuna Nistorești și în comuna Păulești și reabilitarea bazei salvamont vila Rucăr din Soveja. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a explicat aleșilor județeni că perioada de implementare a fost prelungită deoarece achiziția publică pentru echipamente a fost reluată de mai multe ori, context în care a fost adoptată Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 94 din 30.05.2016 privind prelungirea până la data de 01.11.2016 a duratei de implementare a proiectului mai sus menționat. Șeful administrației județene a precizat că acest proiect va fi finalizat, neexistând riscul să se piardă finanțarea și să fie returnați banii Uniunii Europene.
    Proiectului „Înființare și dotare baze salvamont S+P+E în comuna Nistorești și în comuna Păulești și reabilitare baza salvamont vila Rucăr din Soveja județul Vrancea” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului” Domeniul de intervenție 5.2: Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice. Obiectivul general al proiectului este valorificarea turismului montan județean prin asigurarea condițiilor specifice de siguranță în arealul muntos vrâncean, atât turiștilor cât și locuitorilor județului Vrancea, în conformitate cu practicile și politicile Uniunii Europene.

    Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, și prelungirea contractului de finanțare a proiectului „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”, până la data de 31 decembrie 2016. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a explicat că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), care este autoritatea de management pentru Programul Operațional Regional, a emis Instrucțiunea nr.146/17.06.2016 potrivit căreia contractelor cu o valoare totală de cel puțin 5 milioane euro, care nu s-au finalizat până la această dată, li se poate prelungi durata până cel mai târziu la 31.12.2018. În aceste condiții a fost încheiat Actul adițional nr.3/2016 la Contractul de finanțare nr.5160/15.06.2015 care la art.III stipulează că până la data de 30.09.2016 Consiliul Judetean va aproba prelungirea contractului de finanțare până cel mai târziu 31.12.2016. „Pînă la implementarea acestui proiect, multe au fost comentariile la acest subiect. Vă aduceți aminte că am avut și o machetă care a fost expusă în holul Consiliului Județean, a fost în dezbatere publică, îmi aduc aminte comentariile cârcotașilor, dar pot să vă spun că, ușor, ușor, ne îndreptăm spre finalizarea acestui proiect”, a afirmat Marian Oprișan.
    La începutul lunii mai, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la amenajarea Crângului Petrești. Lucrările sunt executate de asocierea firmelor vrâncene MBM Decor, Conbeta, AG Grup Instal și Consil Grup. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?