Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Scandal pentru banii negri din campania electorală a PNL


Consilierul local Ionuț Filimon rămâne în PNL după ce membrii Comisiei de Arbitraj i-au dat dreptate și au anulat a doua hotărâre a Biroului Politic Județean prin care era radiat din partid. Ultima ședință a Comisiei de Arbitraj din PNL Vrancea s-a desfășurat sub presiunea unor membri ai conducerii organizației județene care doreau să îl excludă din partid pe Filimon. Conform statutului, un membru PNL trebuie să plătească o cotizație de trei lei lunar iar în contabilitatea partidului există mai multe chitanțe cu banii plătiți de Filimon și pe care scria „cotizație partid”. Mai mult, s-a discutat despre faptul că liberalul ar fi contribuit în precampanie cu materiale promoționale în valoarea de peste 16 mii lei, iar aceste sume nu se regăsesc în contabilitatea partidului. Iar în condițiile în care materialele nu sunt în contabilitate, autoritățile ar trebui să se autosesizeze și să verifice modul în care PNL a derulat activitățile electorale în ultimul an.
    Vasile Novac, președintele Comisiei de Arbitraj a PNL Vrancea, ne-a spus că membrii comisiei au constatat că nu este un motiv temeinic pentru radierea lui Ionuț Filimon pentru că nu și-ar fi plătit cotizația de membru de partid. Vasile Novac ne-a confirmat presiunile exercitate din partea conducerii PNL asupra a doi membri ai comisiei care au și renunțat. „Sancțiunile se stabilesc gradual, în funcție de fapta comisă. Nu se putea ajunge direct la excludere pentru că nu s-a plătit cotizația. Este un război personal între Cătălin Toma și Ionuț Filimon pentru că acesta nu și-a dat demisia din Consiliul Local”, ne-a spus Vasile Novac.
    Reamintim că, în urmă cu aproape trei săptămâni, Comisia de Arbitraj a respins excluderea din partid a lui Filimon pentru presupuse afirmații defăimătoare la adresa persoanelor din conducerea organizației județene. Aceste acuzații nu au fost susținute de afirmațiile martorilor audiați la comisie. În aceste condiții, comisia a constatat că atât timp cât discuțiile nu au avut loc în mediul public, pe facebook sau alte rețele de socializare, nu există motivul statutar pentru a fi luată decizia de excludere a consilierului liberal.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?