Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Accidentul de la Haret: Unul dintre răniți a ajuns la Spitalul Județean cu piciorul în pungă! Medicii focșăneni au făcut minuni


Șoferul uneia dintre cele două autoutilitare împlicate în accidentul produs luni, la Haret, se află în continuare în stare gravă. Bărbatul, care a fost declarat inițial ca fiind decedat, a fost readus la viață de medicii din cadrul Serviciului de Ambulanță JudețeanVrancea și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Focșani, unde a fost stabilizat. Ulterior, victima a fost transportată, în comă, la Spitalul de Neurochirurgie Bagdasar Arseni din București. „Pacientul a ajuns la spitalul din Focșani în comă, cu traumatism cranio-cerebral grav, cu politraumatisme, plagă contuză toracico abdominală, cu fractură deschisă la membrele superioare în urma unui accident rutier. După ce a fost stabilizat, a fost trimis la Spitalul de Neurochirurgie Bagdasar Arseni din București”, a declarat Alina Cosma, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Focșani. 
Potrivit oamenilor legii, bărbatul rănit, Vasile A., în vârstă de 44 ani, este din localitatea Păunești, iar medicii spun că starea lui este extrem de gravă. 
Celălalt șofer a rămas fără laba piciorului
Grigore D., în vârstă de 45 de ani, din municipiul Focșani, este celălalt șofer implicat în accident. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală, fiindu-i amputată laba piciorului stâng. Surse din cadrul Spitalului Județean spun că doctorul Laurențiu Taban a încercat din răsputeri să-i salveze cât mai mult din piciorul afectat, având în vedere că pacientul a ajuns la unitatea medicală cu membrul inferior într-o pungă. În urma intervenției chirurgicale, el a rămas fără laba piciorului stâng. De asemenea, șoferul avea una dintre mâini zdrobite, care i-a fost reconstituită de medicul Corneliu Savin, în condițiile în care câteva oase i-au rămas la locul accidentului. „Pacientul a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe cu piciorul amputat. De asemenea, prezenta și una dintre mâini zdrobite. A fost supus unor intervenții chirurgicale și se află la secția de terapie intensivă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Focșani. 
Reamintim că accidentul de circulație s-a produs pe raza localității Haret, în timp ce șoferul unei autoutilitare Renault Kongo, care se deplasa pe ruta Focșani-Adjud, a pierdut controlul mașinii și a intrat pe contrasens, unde a izbit violent o autoutilitară Volkswagen. În urma impactului, două persoane au fost rănite grav. Inițial unul dintre cei doi răniți grav a fost declarat mort, pentru ca ulterior medicii de pe ambulanță să-l stabilizeze.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?