Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Bac-ul de toamnă, la final. Primele rezultate vor fi afișate luni


Absolvenții de liceu au susținut, vineri, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, respectiv pe cea la alegere a profilului și specializării. Niciunul dintre candidați nu a încercat să fraudeze examenul. 
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, 414 candidați s-au înscris în vederea susținerii acestei probe, dintre care s-au prezentat 345. Prin urmare, 69 de candidați au absentat. Candidații au putut opta pentru una dintre materiile: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie sau Psihologie. „Vineri, 26 august 2016, s-a desfășurat proba scrisă la alegere a profilului și specializării (proba E)d) în cadrul Examenului de bacalaureat național 2016, sesiunea august-septembrie. În județul Vrancea, 414 candidați s-au înscris pentru susținerea acestei probe. Dintre aceștia, 345 au fost prezenți, iar 69 au fost declarați absenți. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Lucrările candidaților prezenți la examen vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele”, se arată în comunicatul semnat de inspectorul școlar de limba și literatura română Silvia Chelariu. 
Potrivit metodologiei, primele rezultate vor fi afișate în data de 29 august, până la ora 16.00. În aceeași zi, vor putea fi depuse eventualele contestații, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 septembrie.
În cea de-a doua sesiune a examenului maturității, doi candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Ambii au fost prinși luni, când a fost susținută proba scrisă la limba și literatura română. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
În Vrancea au funcționat două centre de examinare a candidaților la examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, și un centru de evaluare a tezelor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?