Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Militarii garnizoanei Focșani vor mărșălui prin Soveja


Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, militarii din garnizoana Focșani vor continua să organizeze manifestări comemorative. Astfel, militarii din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” vor mărșălui în localitatea Soveja, refăcând traseul de acum 100 de ani al ostașilor care au luptat în Primul Război Mondial. Marșul tactic se va desfășura mâine, pe traseul: intrarea de est în localitatea Soveja – Mausoleul Soveja. Marșuri ca cel din Vrancea vor avea loc în toate zonele țării, pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostașii Armatei Române luau în stăpânire trecătorile Munților Carpați. 
„Ministerul Apărării Naționale organizează acțiuni comemorative dedicate eroilor care au căzut în luptă sau în prizonierat în timpul acestei conflagrații.
Activitățile vor continua cu marșul tactic desfășurat în data de 27.08.2016, cu prilejul manifestărilor dedicate Centenarului intrării armatei române în Primul Război Mondial. Efective de valoare pluton vor executa marșuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostașii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munților Carpați, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă. Ministerul Apărării Naționale îi invită pe cetățeni să asiste la toate aceste activități de comemorare a eroilor Primului Război Mondial. Brigada 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Principatelor» va reface traseul astfel: intrarea de est a localității Soveja – Mausoleul Soveja, punct de plecare Primăria Soveja, punct de încheiere a activității Mausoleul Soveja.
România Întregită s-a clădit, în principal, prin sacrificiul ostașilor, căzuți pe câmpurile de bătălie din țară sau pieriți în prizonierat, eroi care au pus mai presus de propria lor viață binele națiunii. Peste 330.000 de militari români și-au pierdut viața în urma acestei conflagrații mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populației civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupație”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?