Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Șah – Mălina-Andreea Aciu și Cătălin-Lucian Pătrașcu, la Campionatele Europene de șah clasic pentru juniori


Campionii naționali de șah Mălina-Andreea Aciu și Cătălin-Lucian Pătrașcu, ambii sportivi legitimați la CSM Focșani 2007, se află la Praga unde participă la Campionatele Europene pentru juniori care au loc în perioada 17-28 august.
Mălina, o obișnuită a întrecerilor de acest nivel – a concurat la Campionatul European și Campionatul Mondial în anii anteriori – pornește în competiție de pe poziția a 18-a, cu un coeficient ELO 1935. Concurența va fi deosebit de puternică, primele 12 clasate în poziția de start având un ELO de peste 2000! În prima rundă, ieri de la ora 15,00, Mălina avea programată întâlnirea cu austriaca Miriam Moerwald, o adversară cu ELO 1618. Campioana României la 14 ani clasic este o jucătoare cu un psihic bun, puternică, indiscutabil valoroasă și poate reuși o performanță deosebită la Praga înaintea plecării la Campionatul Mondial pentru juniori din Rusia.
Cătălin-Lucian Pătrașcu va fi unul dintre cei cinci reprezentanți ai României la 18 ani, la Campionatele Europene de la Praga. Cătălin cu un ELO 2286, este la 41-lea în clasamentul de start și face parte dintr-o impresioantă pleiadă de șahiști maeștri internaționali sau maeștri FIDE concureți la competiția europeană din Cehia. Și Cătălin este obișnuit cu competițiile de nivelul cel mai înalt el având o participare la Campionatul Mondial de la Al Ain din Emiratele Arabe Unite, în decembrie 2013! În prima partidă de la Europenele din acest an, Cătălin a jucat, ieri cu englezul Pein Ionathan, un sportiv mult mai slab cotat. La Al Ain, campionul din acest an al României la 18 ani a reușit să obțină 6,5 puncte din 11 runde, o performanță foarte bună ce anunța viitoarele remarcabile reușite în șah ale lui Cătălin-Lucian Pătrașcu.
Mălina și Cătălin au obținut dreptul de participare la Campionatul Mondial oadă cu câștigarea titlurilor de campioni naționali la șah clasic individual din acest an.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?