Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Turcia: Bilanțul victimelor atentatului din apropiere de Diyarbakir a crescut la șase morți


Patru polițiști turci și doi civili, între care un copil, și-au pierdut viața luni în atentatul cu mașină-capcană în apropiere de Diyarbakir (sud-est), atac atribuit de autorități rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP. Atentatul, ce a vizat un post de control al poliției pe autostrada ce leagă localtățile Diyarbakir și Batman, s-a soldat cu șase morți, a declarat jurnaliștilor la Ankara vicepremierul Numan Kurtulmus. Biroul guvernatorului local indicase anterior că 25 de persoane au fost rănite, inclusiv cinci polițiști.
Un fotoreporter AFP la fața locului a văzut clădirea poliției redusă la un morman de dărămături, unde forțele de intervenție încercau să recupereze eventuali supraviețuitori. Unii localnici cercetau de asemenea imensul crater rămas în urma deflagrației. Acest atentat survine la cinci zile după două atacuri simultane cu bombă în sud-estul Turciei, atribuite PKK, soldate cu cel puțin opt morți, în majoritate civili. PKK și-a continuat atacurile după lovitura de stat eșuată în 15 iulie împotriva președintelui Recep Tayyip Erdogan și guvernul a promis că nu va avea un răgaz împotriva acestor rebeli.
În ultimele luni, guvernul a efectuat operațiuni militare împotriva PKK pentru a-i disloca pe combatanții kurzi din zonele urbane. Conflictul s-a soldat cu peste 40.000 de morți de la declanșarea rebeliunii kurde în 1984.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?