Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și GALERIE FOTO : DOI MORȚI și TREI RĂNIȚI GRAV, după ce un șofer de 25 de ani a pătruns cu mașina pe contrasens


Un grav accident de circulație s-a petrecut vineri dimineață pe E85, în afara localității Popești, în urma căruia două persoane nevinovate și-au pierdut viața. Un șofer în vârstă de 25 de ani, din localitatea Vidra, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar într-o curbă a intrat pe contrasens și a izbit în plin un autoturism care se deplasa regulamentar. Impactul a fost atât de violent încât mașina lovită parcă ar fi explodat, bucăți din caroserie au fost împrăștiate pe câmp pe o distanță de 100 de metri, în timp ce motorul a zburat pe partea cealaltă a drumului și a aterizat pe câmp.
Polițiștii susțin că în mașina care se deplasa regulamentar, un Ford Focus, se aflau patru bărbați, care mergeau spre Focșani, pentru a ajunge la locul de muncă. Cei care au murit se aflau în acest autoturism. Este vorba de Cornel V., în vârstă de 32 de ani, și Constantin E., de 49 ani, ambii din localitatea Gugești. Ceilalți doi pasageri din mașina care circula regulamentar au fost răniți grav.
Șoferul care a provocat accidentul conducea un Opel Astra și a fost transportat la spitalul din Focșani în stare gravă. „La data de 12.08.2016, la orele 6.45, pe DN2 E85 în afara localității Popești, conducătorul unui autoturism marca Opel nu a adaptat viteza la condițiile de drum, intrând pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, ce se deplasa regulamentar. În urma producerii accidentului a rezultat decesul conducătorului auto și al unui ocupant din auto și rănirea altor trei pasageri”, a precizat comisar șef Cătălin Stegărescu șeful Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.
Potrivit polițiștilor, șoferul vinovat de producerea accidentului nu era băut. „La data de 12 august a.c., ora 07.00, un tânăr de 25 ani, din comuna Vidra, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, în afara localității Popești, nu a adaptat viteza de mers pe un carosabil acoperit cu apă, a pierdut controlul asupra direcției și a pătruns pe contrasens, acroșând un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului a rezultat decesul a două persoane care se aflau în autoturismul care circula regulamentar, precum și rănirea altor trei persoane. Conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, se arată în buletinul informativ al IPJ Vrancea.

Pompierii militari au intervenit imediat

La fața locului s-au deplasat și echipaje din cadrul ISU Vrancea, care au acționat cu o mașină pentru descarcerare și o alta pentru transport victime multiple, dar și două ambulanțe de la SAJ Vrancea. „Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea a fost anunțat cu privire la producerea unui accident pe DN2 E85 la ieșire din localitatea Popești. În cel mai scurt timp, la locul intervenției s-au deplasat o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere a incendiilor și o autospecială pentru pentru transport victime multiple, precum și două ambulanțe SAJ Vrancea. La sosirea la locul intervenției s-a constatat că este vorba despre un accident cu două autoturisme implicate și cinci victime. Din păcate, pentru două dintre victime nu s-a mai putut face nimic, medicul prezent la fața locului declarând decesul acestora. Alte trei victime au fost transportate la Unitatea de Primire Urgențe din Focșani, acestea prezentând traumatisme multiple”, a afirmat  purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Paul Bîndar.

Situația răniților este incertă

Cele trei persoane rănite în urma accidentului au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani cu politraumatisme. „La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani au fost aduși trei pacienți cu politraumatisme prin accident rutier. Primul prezintă multiple fracturi, cel de-al doilea este un bărbat de 25 de ani din Șerbești și prezintă politraumatism, contuzie coloană cervicală, toracică și de bazin, fiind transferat la secția de ortopedie ATI. Cel de-al treilea este un bărbat în vârstă de 46 ani, din Oreavu, și a venit la UPU cu politraumatism prin accident rutier, tasare cap vertebral, hemoragie și a fost internat la secția de chirurgie ATI”, a spus Alina Cosma, purtător de cuvânt al  Spitalului Județean Focșani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?