Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Un tânăr de 30 de ani a murit înecat în Italia, iar familia nu are bani să-l repatrieze


Dacă doriți să faceți un gest creștinesc, să contribuiți financiar pentru repatrierea trupului neînsuflețit al vrânceanului Ionel Viorel Baranga, puteți dona Euro în contul deschis pe numele Barbu Daniel (cumnatul decedatului), la Banca Comercială Română, astfel: RO 64 RNCB 0436 1496 7087 0001 (EUR); SWIFT: RNCB RO BU. De asemenea, părinții tânărului vrâncean decedat la numai 30 de ani, în Italia, pot fi sunați la numărul de telefon 0799.338.164.

    Ionel Viorel Baranga, în vârstă de 30 de ani, din satul Vitănești, comuna Èšifești, a murit înecat duminica trecută, în jurul orelor 15.00. Tragicul eveniment s-a petrecut la Roma, unde tânărul plecase în urmă cu trei săptămâni, cu scopul de a munci astfel încât să câștige suma care-i era necesară acasă, pentru a-și cumpăra un cal. Duminică, Ionel a plecat împreună cu trei prieteni să facă baie în mare, însă ceea ce trebuia să fie o zi de destindere s-a transformat în tragedie: el și cu încă un prieten de doar 25 de ani, din Botoșani, au murit înecați. Toate lucrurile personale, telefoanele, inclusiv actele de identitate le-au fost găsite pe plajă, astfel încât familiile au putut fi anunțate.
    Vestea a căzut ca un trăznet peste sărmanii lui părinți, Veronica și Mihaiu Baranga, în vârstă de 60, respectiv 65 de ani, care trăiesc în sărăcie lucie, în satul Vitănești, comuna Èšifești. Bieții oameni au adus pe lume și au crescut, așa cum au putut, opt copii. Patru fete și patru băieți. Acum, pe unul dintre ei, pe Ionel, bieții oameni trebuie să-l ducă la groapă… Dar mai întâi, trebuie să-i aducă trupul neînsuflețit în țară, iar acest lucru este peste posibilitățile lor. Toți banii care le intră-n casă acestor oameni este pensia de CAP de 400 de lei a lui Mihaiu Baranga, fiindcă soția lui nu are niciun venit.
    Suma de 3500 de euro care le este necesară repatrierii trupului neînsuflețit e una la care nici măcar n-au îndrăznit să viseze vreodată. Astfel, nu au altă speranță de a o aduna, decât prin donațiile celor ce le-au aflat necazul și ar vrea să-i ajute să-și îngoape fiul creștinește, acasă, în satul lor. „Ionel nu este căsătorit, a vrut mai întâi să-și facă o situație și după aceea o familie. A muncit mult aici în țară, cum a putut, și a reușit să-și ridice o casă la Repedea, comuna Străoane. În Italia s-a dus ca să facă bani de un cal, cu care să poată să câștige un ban acasă din cărăușie, ca să-și mobileze și casa. După aia vroia să-și facă o familie. N-a mai apucat… A plecat acum trei săptămâni… Era un băiat tare bun, tare muncitor… Părinții lui sunt distruși… Toți suntem distruși… Că nu avem niciunul bani să-l aducem în țară”, a spus Daniel Barbu, cumnatul tânărului decedat. 
Acesta, împreună cu femeia lui, sora lui Ionel, și cei trei copii ai lor, locuiesc într-una din cele două odăițe ale casei părinților acestuia, în timp ce alt frate al decedatului, împreună cu familia lui, stau în cealaltă. Ca să le facă loc acestora, Mihaiu și soția sa Veronica, părinții tânărului trecut în lumea drepților, și-au amenajat pentru locuit bucătăria de vară, o coșmelie strâmbă și peticită ca vai de lume, în care își duc zilele în mare sărăcie și mari lipsuri. Sărăcie și nevoi pe care le-au îndurat întreaga viață, numai să-și știe copiii sănătoși. N-a fost să fie, pentru că i-a lovit cea mai cruntă nenorocire care poate lovi un părinte: moartea unui copil aflat în floarea vârstei.
    Bieții oameni ar vrea să aibă măcar un mormânt la care să plângă și de aceea, roagă pe toți cei ce îi înțeleg în ce situație disperată se află, să îi ajute să-și aducă băiatul acasă. Ei nu vor ca fiul lor să ajungă să fie ars în crematoriu, ci înmormântat după datina străbună.
    Dacă doriți să faceți un gest creștinesc, puteți dona Euro în contul deschis pe numele Barbu Daniel, la Banca Comercială Română, astfel: RO 64 RNCB 0436 1496 7087 0001 (EUR); SWIFT: RNCB RO BU. De asemenea, părinții pot fi sunați la numărul de telefon 0799.338.164.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?