Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Arest menținut pentru vrânceanul care era să omoare o femeie pe motiv că face farmece


Judecătorii Tribunalului Vrancea au menținut arestul preventiv în cazul unui tânăr din Dumitrești, care era cât pe ce să omoare o bătrână din localitate, pe motiv că ar face farmece și ar avea draci în casă. Este vorba de Cătălin Dănuț Z., care poate contesta decizia. „(…) constată ca fiind legală si temeinică măsura arestării preventive, dispusă prin încheierea din 10.05.2016 a Tribunalului Vrancea – mandat de arestare preventivă nr. 21/10.05.2016, față de inculpatul ZOTA CÄ‚TÄ‚LIN DÄ‚NUÅ¢, și în consecință menține măsura arestării preventive luată față de acesta. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 03.08.2016”, este decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea. Cătălin Dănuț Z. a fost arestat sub acuzația de tentativă la omor și violare de domiciliu.
Nu doar el va fi tras la răspundere, ci și fratele său și alți doi frați. În sarcina celor trei s-a reținut doar infracțiunea de violare de domiciliu.
    Fapta a fost comisă în noaptea de 4/5 aprilie, aparent fără niciun motiv. Patru tineri băuți au intrat în curtea bătrânei, iar când femeia a ieșit afară să vadă ce se aude, a fost lovită cu un cuier. Cel care a dat se află acum în arest. Bătrâna a fost găsită căzută în afara locuinței, cu lovituri la cap. S-a sunat imediat la 112, aceasta fiind preluată de un echipaj medical și tranportată la Spitalul Județean de Urgență Focșani. După investigații, cadrele medicale vrâncene au decis să o trimită la Spitalul Bagadasar Arseni din București.
    Polițiștii au știut încă de la început cine sunt cei care au intrat în curtea femeii și cine a lovit-o. Propunerea de arestare a fost făcută mai târziu întrucât s-au așteptat concluziile medicale, pentru a se ști dacă viața femeii a fost pusă în pericol sau nu. La audieri, tinerii au avut o explicație hilară pentru atacul lor. Ei au susținut că au auzit prin sat că bătrâna ar face farmece și ar avea draci pe acasă. Prin urmare, au mers la ea în toiul nopții pentru a devedea cu ochii vor dacă aceasta face vrăjitorii sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?