Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Brașov: Un bărbat a murit împușcat într-un conflict în care a atacat polițiștii


Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Râșnov, a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov după ce a fost împușcat într-un conflict în care a atacat forțele de ordine. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la Râșnov, când o vecină a bărbatului a apelat Serviciul de Urgență 112 cerând ajutor, după ce bărbatul a intrat în curtea acesteia cu un cuțit în mână să-i taie furtunul de la pompa de apă.
Când polițiștii și ambulanța au ajuns la locuința femeii, bărbatul i-a amenințat cu o furcă, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisarul șef Liviu Naghi. Bărbatul era cunoscut cu probleme psihice și comportament violent. În această situație a fost solicitat ajutorul agenților de la Serviciul de Acțiuni Speciale.
La sosirea acestora, bărbatul s-a urcat în podul casei sale de unde a început să arunce cu bucăți de țiglă în polițiști, apoi a coborât înarmat cu două furci și un cuțit. Agenții au folosit gaz iritant lacrimogen pentru a-l opri pe bărbat, fiind totodată somat să se oprească. Însă acesta l-a atacat pe unul din agenți cu o furcă, în zona pieptului, polițistul fiind protejat de vesta din dotare.
În acest context, un alt polițist a executat un foc cu arma din dotare către agresor pentru a-și salva colegul. Rănit grav, bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, a precizat purtătorul de cuvânt. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.
Sursa citată a precizat că în anul 2010 același bărbat a mai atacat un polițist venit să aplaneze un conflict. Polițistului i-au fost tăiate tendoanele cu un topor. Pe numele agresorului a fost deschis atunci un dosar penal, însă nu s-a luat nicio măsură împotriva lui, ținându-se cont că nu avea discernământ. Bărbatul a fost implicat în mai multe conflicte, în rândul vecinilor fiind cunoscut ca o persoană foarte violentă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?