Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Focșănenii cu venituri mici nu se înghesuie la ajutoare alimentare europene


Circa jumătate dintre beneficiarii focșăneni nu s-au prezentat pentru a ridica pachetele cu ajutoare alimentare europene distribuite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Viceprimarul Marius Iorga ne-a spus că în primele zile de distribuire a pachetelor cu alimente a fost un val de solicitări însă, treptat, s-a redus numărul de focșăneni care se prezintă la Liceul nr 4 pentru a ridica alimentele. În Focșani sunt înregistrați cei mai mulți beneficiari ai acestor ajutoare alimentare, circa 7000 de persoane. „În primele zile veneau chiar și 400 de persoane zilnic pentru a ridica pachetele cu alimente iar acum abia dacă sunt 50 de persoane. Circa jumătate dintre beneficiari nu s-au prezentat să își ridice pachetele cu alimente. Facem un apel către beneficiari să vină la depozit pentru a ridica alimentele la care au dreptul”, ne-a spus viceprimarul Marius Iorga.
    De remarcat că, din acest an, a fost introdusă o nouă categorie de beneficiari, respectiv cea a persoanelor fără venituri sau ale căror venituri nete lunare sunt de până la 450 lei/persoană/lună. Este o nouă categorie de beneficiari introdusă după ce, la nivel național, au fost identificate persoane fără venituri care nu au putut primi ajutoarele alimentare europene.
    Încă 32 de comune vrâncene vor primi pachetele cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Distribuirea pachetelor către localități se va face începând cu 29 iulie, au anunțat reprezentanții Prefecturii la ședința de ieri a Comisiei pentru persoane vârstnice.
    Până acum au fost livrate pachetele cu alimente către orașe și 31 de comune. Fiecare beneficiar primește câte două cutii cu alimente. Pachetele conțin făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conservă carne de vită, conservă pateu ficat de porc, orez, conservă pastă tomate și o pungă fasole boabe. Reprezentantul Prefecturii, Cătălin Drăgulescu, a subliniat că distribuirea pachetelor cu alimente este mult întârziată, comparativ cu anul trecut. Din acest motiv, primarii trebuie să fie foarte atenți deoarece perioada de distribuire a produselor „este caracterizată de temperaturi ridicate” iar autoritățile locale trebuie să dispună de măsurile care se impun pentru depozitarea acestora în condiții corespunzătoare, precum și pentru ca distribuția să se efectueze în cel mai scurt timp posibil de la recepționare.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?