Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Proiectul „Modernizare stațiune turistică Comuna Soveja, județul Vrancea“, la final


Primăria Soveja a finalizat proiectul de investiții „Modernizare stațiune turistică Comuna Soveja, județul Vrancea”, în valoare de aproape 9 milioane de lei. Proiectul a constat în modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitățile din corpul drumului în Comuna Soveja, dar și crearea unui parc-grădină publică în comuna Soveja. Contractul de finanțare s-a încheiat în data de 27 februarie a.c., între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2007-2013, și Primăria Soveja, în calitate de beneficiar. „Am decis să realizăm un proiect care viza reabilitarea drumurilor comunale pentru că arătau jalnic. Am întocmit un proiect prin Programul Operațional Regional 2007-2014, Axa 5.2 și cu fonduri europene am reușit să asfaltăm aproape toate drumurile din comună. Acest proiect are două componente: una în reabilitare de drumuri și am reușit să asfaltăm 8,4 kilometri de drumuri locale și cea de-a doua componentă care vizează amenajarea unui parc și ne-am orientat ca acest parc să fie poziționat între satele Rucăreni și Dragosloveni”, a precizat primarul Costică Ciolan. Parcul mai sus amintit dispune de spații verzi, alei în trepte, un pod din lemn, zone cu flori, 10 foișoare, fiecare urmând să fie dotat cu un grătar, dar și un teatru de vară în care vor fi organizate spectacole.
    Primarul comunei Soveja a adăugat că Primăria Soveja mai are în derulare proiectul de modernizare a drumului comunal DC 58 -intersecție DJ 205 L – Rucăreni – DN 2, proiect la care licitația a fost adjudecată și la care se lucrează deja. Drumul comunal DC 58 -intersecție DJ 205 L – Rucăreni – DN 2L are o lungime de 3,6 kilometri și se vor executa următoarele lucrări: balastare, lucrări de nivelare și reprofilare astfel încât straturile rutiere să fie realizate cu grosime constantă și pantele proiectate pentru fiecare sector de drum în parte,  amenajarea sistemului rutier proiectat; amenajare acostamente, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajare drumuri laterale, lucrări de siguranța circulației. Valoarea estimată a investiției este de 2 milioane de lei. 
    Primarul Costică Ciolan a precizat că prin asfaltarea drumului comunal din Rucăreni se reduc foarte mult discrepanțele existente între acest sat și restul comunei, care beneficiază de drumuri mai bune. „Este o lucrare foarte importantă care a fost aproape finalizată. Lucrările constau în supralărgirea și asfaltarea drumului și vor duce la  reducerea discrepanțelor care există în acest moment în ceea ce privește modernizarea comunei”, a afirmat primarul Costică Ciolan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?