Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Bac 2016 – LPS Focșani, peste media județului!


Despre prestația sportivilor elevi ai Liceului cu Program Focșani și rezultatele lor în competiții am scris de multe ori! Și despre antrenamentele pe care le fac pentru a ajunge, mulți dintre ei, pe podiumurile întrecerilor naționale sau internaționale am scris. Am avut în vedere, în acele ocazii, doar sportivul. Am gândit mereu că pentru un elev de liceu sportiv măsura elevului, a nivelului școlar la care a ajuns o dă, în ultimă instanță, examenul său de maturitate, cum foarte nimerit era numit de demult. Sau examenul de bacaluareat, cum i se spunea și mai de demult și cum este numit și acum!
Bacalaureatul 2016 s-a încheiat. Iar Liceul cu Program Sportiv Focșani are, înainte de soluționarea contestațiilor, o promovabilite de 70,6 la sută, peste media județului, de 68,64 la sută. Ceea ce arată realitatea că elevii sportivi învață carte, la un liceu bun, care le oferă posibilitatea nu doar de a-și face un drum în viață prin sport, ci și prin continuarea în facultăți ori școli postliceale a studiilor făcute, cu aplecare spre carte, în liceu. Au fost înscriși la examenul de bacalaureat 2016 la LPS Focșani 73 de elevi, dintre care au promovat 56. Șase dintre ei au promovat bacul cu note peste 9,00: Lucian Bordei, cu 9,81 – a 17 a medie pe județ, Ionuț Taban, cu 9,4, Zamfirica Bianca Chircu, cu 9,33, Alexandra Mihaela Ciucă, cu 9,21, Silviu Păvălucă și Gavriela Costachi, cu 9,2.
Ionuț Taban este și un atlet cu performanțe notabile, iar Alexandra Mihaela Ciucă, o foarte talentată voleibalistă!

Și alți cunoscuți sportivi, despre care am scris în Monitorul de Vrancea – baschetbaliștii Marius Flavian Avram și George Teodor Gugoașă, fotbaliștii Bogdan Grigorică, Georgian Dima, Serkan Kumova, Marius Cătălin Pascu și Cătălin Ivanciu, atleții Gabriela Fronea și Richard Cosmin Lazăr, karatistul Bogdan Alpreotesei, au promovat bacalaureatul. Lor și colegilor lor care au susținut examenul de bacalaureat Monitorul de Vrancea le dorește să reușescă, așa cum își doresc, în continuare în sport și în viață, în general!                             

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?