Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Un bodyguard de la Spitalul Județean a înapoiat unei bătrâne portofelul pierdut


O bătrânică în vârstă de 84 de ani, din Jariștea, și-a pierdut portofelul plin cu bani în incinta Spitalului Județean de Urgență Focșani. Maria Voicu a mers la spital ieri, încă de dimineață, deoarece soțul său urma să fie externat. Spune că s-a oprit la magazinul din fața unității medicale pentru a cumpăra două înghețate, pentru ea și bărbatul bolnav. Numai că pe holul de la intrarea în unitatea spitalicească, portofelul ori a căzut din sacoșele pline ori ea l-a uitat pe pervazul unei ferestre. Cert este că femeia a observat lipsa lui abia când a ajuns în salonul unde era internat soțul său.
A intrat în panică, și bolnavă de inimă fiind, a crezut că o să i se facă rău, mai ales că în portofel avea toată pensia pe o lună, adică 500 de lei. Imediat s-a gândit că nu mai avea cum să ajungă acasă nici ea, nici bărbatul său, care este paralizat. A pornit pe holurile spitalului întrebând în stânga și în dreapta dacă nu cumva a găsit cineva portofelul pierdut. Mare i-a fost uimirea când liftierul i-a spus că portofelul se află la un bodyguard.
Femeia nu mai știa cum să-i mulțumească celui care i-a înapoiat portofelul cu întreaga sumă de bani în el. „Eu am venit să-mi scot azi omul din spital, m-am oprit la magazin să iau două înghețate și cred că pe holul spitalului l-am lăsat pe pervazul ferestrei, că mă oprisem să-l mai îndes în geantă. Am uitat de el și mi-am dat seama că nu-l mai aveam când am ajuns în salon. Dar nu îmi mai aminteam dacă l-am pierdut sau mi l-a furat cineva. Am coborât și băiatul de la lift mi-a zis că l-a găsit gardianul. Nu știu cum să-l răsplătesc pentru fapta lui, e băiat tânăr și ar fi putut păstra banii pentru el, nu vezi oameni cinstiți tot timpul. Așa că m-am gândit să fac și eu o faptă bună, să spun la întreaga lume ce băiat cinstit este el, să-l răsplătesc pentru fapta pentru care a făcut-o”, ne-a povestit Maria Voicu.

„Sper doar să fie fericită și sănătoasă”

Cel care a înapoiat portofelul bătrânei se numește Valerică Chebag și este agent de securitate la UMO SERV Focșani de doi ani de zile. El spune că până acum nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație. Cu toate acestea, a știut ce are de făcut, așa că a căutat în portofel după acte și cum a găsit un card de sănătate s-a dus la Casa de Asigurări să verifice al cui este portofelul.
La înapoierea în unitatea spitalicească nu a mai apucat să sune la poliție pentru a preda obiectul pierdut deoarece s-a întâlnit cu bătrâna, căreia i-a înapoiat portofelul cu toți banii în el. „Azi (ieri-n.r.), în jurul orelor 11.00, mă deplasam către postul număru 1 și am găsit un portofel de culoare maro în curtea Spitalului Județean. M-am uitat în portofel după documente, am găsit un card de sănătate și 503 lei. M-am deplasat cu cardul la Casa de Asigurări de Sănătate și am vorbit cu doamnele de acolo și după ce au verificat cardul am aflat că este al doamnei Maria Voicu din Jariștea. Când am revenit în curtea spitalului, să sun la poliție, să predau portofelul, dânsa a întrebat liftierul dacă știe cineva de portofelul pierdut, dar numai bine că ne-am întâlnit amândoi pe holul spitalului. Nu m-am gândit nici o clipă să păstrez banii din portofel, având în vedere că lucrez într-un sistem unde am fost învățați să fim corecți și cinstiți, am predat pensia ei pe o lună de zile, nu avea bani nici cu ce să plece acasă. A vrut să îmi facă cinste, dar nu am fost de acord, a vrut să meargă la șeful meu ca să-i spună de gestul pe care l-am făcut, dar nici cu asta nu am fost de acord. Eu sper doar să fie fericită și sănătoasă și să cheltuie banii cu folos. Și altădată să fie mai atentă la portofel”, a declarat Valerică Chebag.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?