Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cinci ani de închisoare pentru tânărul care și-a omorât amicul cu scânduri rupte dintr-un gard


Judecătorii Tribunalului Vrancea l-au condamnat pe tânărul care și-a lovit amicul cu o scândură ruptă dintr-un gard. Evenimentul a avut loc în 2015, în noaptea de Crăciun, victima decedând ulterior. Este vorba de Alexandru Valentin B., care a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare.
„(…) condamnă pe inculpatul Bărbosu Alexandru Valentin în prezent în stare de arest preventiv, la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. (…) interzice inculpatului (…) dreptul de a comunica cu membrii familiei victimei Frîncu George Daniel (părinți și frați) și de a se apropia de aceștia, pe o durată de 3 ani (…) condamnă pe același inculpat la 5 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. (…) dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare sporită cu o treime din cuantumul pedepsei de 5 luni, respectiv cu 1 lună și 20 zile închisoare, stabilindu-se în final o pedeapsă principală de 5 ani, 1 lună și 20 zile închisoare și pedeapsă complementară 3 ani interzicerea drepturilor (…) menține arestarea preventivă a inculpatului Bărbosu Alexandru Valentin”, este decizia instanței.
În același dosar a fost condamnat și „Burlacu Dorin Marian la 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. (…) obligă pe inculpat să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate”. Scândurile folosite pentru aplicarea loviturilor au fost confiscate. 
Alexandru Valentin B. a fost obligat să plătească, printre altele, despăgubiri civile: 4.500 lei despăgubiri civile rudelor decedatului, 15.000 de euro daune morale, Spitalului Județean 169 de lei, iar Spitalului Clinic de Urgență București aproape 30 de mii de lei. Sentința nu este definitivă. 
     Alexandru Valentin B. a fost pus inițial sub control judiciar. Ulterior, după decesul victimei, procurorul de caz a schimbat încadrarea juridică a faptei în omor, moment în care tânărul a fost propus la arestare. George Daniel F., tânărul de numai 21 de ani bătut de consăteanul arestat, s-a stins din viață în prima zi a anului 2016, la un spital din capitală.
În urma verificărilor făcute la momentul comiterii faptei s-a stabilit că victima, fratele ei, agresorul și alți tineri au petrecut acasă la tânărul decedat. A fost nevoie de o sticlă cu bere vărsată ca să se ajungă la o bătaie în toată regula. După ce s-au fugărit prin casă și prin curte, victima și agresorul au ajuns pe stradă, unde cel din urmă a smuls o scândură dintr-un gard și și-a lovit amicul în cap, cu tot cu cuiele din ea.
     

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?