Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cuziștii i-au dus la mare pe tinerii din Centrul „Sfânta Maria” Golești


La sfârșitul săptămâni trecute, tinerii de la Centrul „Sfânta Maria” din Golești, însoțiți de șeful centrului, Sorin Atomulesei și psihologul Alina Badiu, au poposit la malul Mării Negre. Excursia a reprezentat ultimul eveniment cuprins în proiectul „A doua șansă pentru viață”, proiect de voluntariat inițiat de câțiva profesori și elevi inimoși de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, în parteneriat cu DJASPC Vrancea. Profesoarele coordonatoare de la CNC, Teodora Bentz, Loredana Diac, Emilia Poll, Niculina Badiu și Melania Pătrășcanu au gândit cu mult timp înainte toate detaliile și au așteptat momentul cel mai potrivit pentru a merge la mare împreună cu tinerii din centrul de la Golești.
Tinerii de la Centrul „Sfânta Maria” au pornit la drum cu voioșie și s-au bucurat de pachețelul oferit de Diplomatic S.A.. „Marea a fost caldă, nisipul auriu îi aștepta. S-au jucat, s-au întins pe șezlonguri sub umbrele, au servit masa la un restaurant din Năvodari. Distracția n-ar fi fost completă, dacă n-ar fi poposit puțin și în Satul de Vacanță de la Mamaia. Acolo au mâncat kebab și înghețată, cumpărându-și câteva suveniruri. Voluntarii cuziști au susținut financiar cheltuielile din această excursie, iar microbuzul a fost pus la dispoziție de către DJASPC Vrancea. Bucuria acestor tineri s-a dovedit atât de mare, încât orice efort al organizatorilor a fost pe deplin răsplătit”, au transmis cadrele didactice implicate în proiect. „Proiectul «A doua șansă pentru viață» este un parteneriat mai vechi și, considerăm noi, de succes. Elevii de la CNC învață ce înseamnă compasiunea și ajutorul concret pentru aproapele lor, iar tinerii asistați se bucură de sentimentul normalității. Noi nu putem decât să încurajăm astfel de proiecte educaționale”, a afirmat Daniela Nicolaș, director al DJASPC Vrancea, după încheierea acestei ultime etape.
Proiectul „A doua șansă pentru viață” s-a desfășurat de-a lungul anului școlar 2015-2016 și a dăruit tinerilor de la Centrul „Sfânta Maria” din Golești momente de neuitat: spectacolul de la Circul Globus din București, vizionarea unui film 3D la cinematograf, excursie la Mănăstirea Brazi de la Panciu și, nu în ultimul rând, scurta vacanță la mare. Organizatorii proiectului promit să-l continue și în anul școlar viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?