Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

Probe din gulaș de vită și caș, prelevate de la magazine din Vrancea de inspectorii ANSVSA


În perioada 06.06 — 26.06.2016, în cadrul acestui Plan au fost prelevate și analizate un număr de 167 probe, din următoarele categorii de produse: telemea oaie veche, cașcaval de familie Delaco, lapte crud de vacă, brânză telemea de vacă, sanitație carcasă de ovine, pastă de mici, cașcaval, carne tocată, pulpă de vită, gulaș de vită, caș, sanitație carcasă de bovină, pulpă de oaie, hamburger vită, cârnați vită, antricot de mânzat fără os, cașcaval Rucăr, frigărui de berbecuț. Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte.
Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, desemnate și instruite pentru a desfășura acțiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din județele: București, Bistrița-Năsăud, Dolj, Harghita, Brașov, Ialomița, Sibiu, Cluj, Călărași, Prahova, Vâlcea, Gorj, Maramureș, Olt, Giurgiu, Harghita, Botoșani, Vrancea, Argeș, Tulcea, Alba, Mureș, Satu Mare, Bihor, Caraș-Severin, Brăila, Teleorman, Galați, Vâlcea, Vaslui, Hunedoara, Ilfov, Hunedoara și Timiș.
Conform buletinelor de analiză, eliberate de către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în perioada menționată, nu a fost depistată prezența Escherichia Coli verotoxigenă la probele analizate. Menționăm faptul că un număr de 11 probe se află în lucru. Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum și măsurile dispuse în cadrul Planului Național de Control.
Planul Național de Control pentru determinarea prevalenței Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai și se va desfășura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea și analizarea de probe prelevate de pe suprafața carcaselor de bovine și ovine, din carnea proaspătă de bovine și ovine, din carnea tocată și carnea preparată și din laptele crud și produsele din lapte crud.

Serviciul Comunicare ANSVSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?