Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Femeia din Ruginești care ȘI-A ARUNCAT GEMENELE ÎN WC, condamnată la ani grei de închisoare


Femeia din Ruginești acuzată că și-a ucis fetițele gemene abia născute a fost condamnată de magistrații Tribunalului Vrancea. Ea va trebuit să stea 18 ani în închisoare, conform deciziei instanței de fond, care nu este definitivă. „Respinge ca nefondată cererea de schimbare a încadrării juridice în infracțiunea de ucidere ori vătămarea nou-născutului săvârșită de către mamă, (…), formulată de inculpată prin apărător ales. Respinge, ca nefondată cererea formulată de Reprezentantul Parchetului de schimbare a încadrării juridice în infracțiunea de omor (…) sau vătămarea fătului (…). Condamnă pe inculpata NÄ‚STASÄ‚ MARGARETA la o pedeapsă de 18 (optsprezece) ani închisoare (…) pentru infracțiunea de omor calificat săvârșit asupra unui membru al familiei (…) menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpata prin Ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpată în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. (…) obligă pe inculpată să plătească statului suma de 700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică azi, 29.06.2016”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.
Mama și-a aruncat gemenele nou-născute în wc la începutul lunii octombrie 2015. Fetițele s-au născut vii, potrivit concluziilor medico-legale care au intrat în posesia polițiștilor. Oamenii legii spun că legiștii au stabilit că fetițele respirau după naștere și au murit prin asfixie mecanică.

La momentul nașterii, mama era singură acasă, așa că nimeni nu știe ce s-a întâmplat. De asemenea, se pare că nimeni nu ar fi știut că era însărcinată. Oamenii legii spuneau la momentul descoperirii faptei că femeia a susținut că a născut în budă și că fetele i-au căzut pur și simplu, fără ca ea să-și dea seama că i-a venit sorocul.
    Femeia de 39 de ani a ajuns în atenția polițiștilor, după ce a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență din Focșani, de la cel din Adjud, ea spunându-le cadrelor medicale că a suferit un avort. La Focșani, medicii au constatat că femeia născuse de curând, motiv pentru care au întrebat-o de copil. Ea a spus că nu a născut niciun copil, dar evident că nu a fost crezută. Doctorii au sesizat imediat poliția, iar în urma verificărilor s-a stabilit că femeia a născut acasă, iar trupurile neînsuflețite ale fetițelor erau în WC-ul din curte, de unde au și fost scoase.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?