Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Absolvenții de clasa a VIII-a dau examen, astăzi, la matematică


Absolvenții de clasa a VIII-a susțin, astăzi, a doua probă din cadrul examenului de Evaluare Națională, cea la matematică. La prima probă, la limba și literatura română, s-au înscris 2.817 absolvenți de clasele a VIII-a, dintre care s-au prezentat 2.701. Doi elevi au întârziat, așa că au fost nevoiți să rezolve subiectele de rezervă. Primele rezultate vor fi afișate pe 1 iulie, iar cele finale, după soluționarea contestațiilor, pe 5 iulie. 
Candidații trebuie să știe că nu au voie să intre în sălile de examinare cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele în sala de depozitare special amenajată. Le este interzis să intre în sălile de examen cu manuale, cărți, dicționare, culegeri, telefoane mobile, căști audio, sau orice alt mijloc electronic. Dacă vor fi prinși cu astfel de materiale asupra lor, ei vor fi eliminați din examen.

Repartizarea la liceu, pe 19 iulie

În perioada 8-12 iulie, absolvenții vor completa fișele de înscriere cu opțiunile alese, urmând ca prima repartizare la liceu să aibă loc pe 19 iulie. A doua repartizare la liceu va avea loc pe 28 iulie, iar cea de-a treia în perioada 1-2 septembrie. Între timp, în perioada 11 – 13 iulie are loc repartizarea pe locurile speciale pentru romi, iar în perioada 14 – 16 iulie a candidaților pentru învățământul special. În perioada 27-29 iulie are loc admiterea candidaților pentru învățământul seral sau cu frecvență redusă.
Potrivit regulamentului, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?