Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Maria, fetița de 12 ani din Ciorăști căreia i-a fost furată copilăria


                     O întrebare care ne dă de gândit, nouă, tuturor. Să începem cu …..a fost odată ca niciodată, o familie cu 3 copii, de vârste diferite, 2 fete și un băiat, fiecare dintre ei cu frumusețea lui. Despre una dintre fete vrem să vă povestim și noi, să o numim Maria, chiar daca nu este numele ei, dar o vom numi Maria. Maria este elevă în prima clasă de gimnaziu la Școala Ciorăști. În ultimele 2-3 săptămâni de școală, Maria nu a mai putut veni la cursuri, a venit cu unchiul ei să se învoiască,  pentru că……..avea grijă de un bolnav. Acel bolnav este tatăl ei. Doamna dirigintă a spus că o învoiește, fără discuție, dar dacă se poate, să vină la serbarea de sfârșit de an, avea și ea un rol și copil fiind……să se bucure cu colegii de copilărie! Răspunsul Mariei a lasat-o fără cuvinte pe doamna dirigintă și pe celelalte cadre didactice: „Eu nu mai am copilărie. Nu știu ce înseamnă. Mi-a fost furată. Uneori, aș vrea să merg la copii, să mă joc, dar nu pot, știind că am acasă un om bolnav „.
      Cum poți reacționa la asemenea cuvinte rostite de un copil de 12 ani,  pe care viața l-a pus la grea încercare?! Maria crește fără mamă de ceva timp, aceasta fiind internată într-o clinică din străinătate de vreo 5 ani și fără vreun semn de a se face bine. Doamna dirigintă spunea că, de ziua mamei ei, Maria a servit copiii cu bomboane. Este un copil care vrea să ajute pe oricine, e zâmbitoare chiar dacă viața este grea, acest lucru nu o împiedică să fie un copil silitor. A primit premiul II la festivitatea de  premiere. Dar Maria trebuie să aibă grijă de tatăl ei, imobilizat la pat, cu grave probleme de sănătate, iar nădejdea este la ea, să-i dea medicamente, apă și să anunțe pe ceilalți dacă se întâmplă ceva. Maria mai are un frate și o soră, mult mai mari, dar ea este sprijinul tătălui! De sărbătorile de iarnă, Maria și-a dorit o păpușă și dulciuri, dar, cu ajutorul colegilor și cadrelor didactice, a primit foarte multe daruri și, de sărbătorile pascale, colegii au mers la ea cu un pachet !
                      Este trist, foarte trist, dar acesta este adevărul, ca un copil minor să fie sprijin părintelui ! Toți copiii au luat vacanță, se vor bucura alături de părinți, frați, surori, bunici, poate vor merge în excursii, la munte, la mare, dar Maria? Ce o să facă ? Maria o să aibă grijă de tatăl ei, pentru că de grija învățatului a cam scăpat până la toamnă ! Pe Maria a întărit-o Dumnezeu, să poată face față greutăților și cu toate acestea, zâmbetul ei de copil frumos nu dispare! Ea este  deja adult, pentru că a făcut curățenie, mâncare, a spălat, ca o gospodină adevărată.  Ce putem spune, să fii sănătoasă Maria dragă și puternică, să poți trece cu bine peste toate încercările vieții ! Să te bucuri atât cât se poate de vacanță, iar în septembrie să te vedem zâmbitoare și bună,  așa cum tu știi, alături de colegi! Sănătate multă, părinților tăi !

                                Colectivul școlii Ciorăști

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?