Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

GALERIE FOTO : Noul consiliu local al municipiului Adjud a fost constituit. Care sunt prioritățile în noul mandat


Noul consiliu local al municipiului Adjud a fost constituit, vineri, în prezența reprezentantului Instituției Prefectului și al Judecătoriei Adjud. Conform rezultatului final al alegerilor locale din data de 5 iunie, social democrații din Adjud dețin majoritatea în Consiliul Local având nu mai puțin de 13 consilieri locali din cei 19 cât are legislativul din Adjud. Au fost validați următorii consilieri locali PSD: Claudiu Cristea, Ion Cătană, Gelu Diaconu, Fănică Toderașcu, Dănuț Dinu Stanciu, Adrian Roșu, Marian Drăghici, Florin Neagu, Viorel Diaconu, Laurențiu Manolachi, Ion Bejan, Iulian Tăbăcaru și Gheorghe Mihai. PNL va avea în Consiliul Local Adjud 6 aleși locali.
    Tot vineri a depus jurământul pentru un nou mandat și primarul Constantin Armencea. Acesta a declarat că pe lista de priorități sunt două proiecte deosebit de importante pentru cetățenii municipiului Adjud. „Este vorba de obținerea finanțării și demararea lucrărilor la obiectivul de investiții șoseaua de centură a municipiului Adjud și reabilitarea infrastructurii rutiere în cartierul Adjud- Nord”, a precizat primarul Constantin Armencea.
Primarul municipiului Adjud speră în continuare ca Ministerul Transporturilor să aloce banii necesari pentru demararea lucrărilor la centura de ocolire a municipiului. „Centura municipiului Adjud este nu numai o necesitate și nici un moft al unora, ci este o investiție de care toți locuitorii municipiului Adjud au mare nevoie. Acest obiectiv de investiții dispune de un proiect și este pregătit pentru finanțare. Mai trebuie știut că deși fusese semnat contractul de finanțare cu ISPA, proiectul a fost scos de pe lista de finanțare de către guvernele Boc. Sper cu sprijinul guvernului, cu sprijinul președintelui Marian Oprișan, care a susținut toate proiectele de investiții din Adjud, să găsim soluții pentru demararea acestui proiect”, a precizat primarul Constantin Armencea. 
     Și președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, declara la Adjud, în luna aprilie, că una dintre cele mai mari probleme ale municipiului este lipsa unei șosele de centură, menite să scoată traficul greu din oraș. Marian Oprișan preciza atunci că regretă că guvernul Ponta nu mai este în funcție deoarece exista posibilitatea de demarare a acestui proiect de investiții important pentru comunitatea din Adjud. „O mare problemă pe care o are Adjudul este lipsa unei șosele de centură de ocolire. Eu regret că guvernul Ponta nu mai este în funcție, dacă ar fi rămas guvernul Ponta în funcție poate că eram capabili să pornim și acest proiect de construcție a centurii de ocolire a municipiului Adjud. Dar noi nu am renunțat la acest proiect, iar domnul primar Armencea a făcut nenumărate demersuri la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR). Eu voi dubla aceste eforturi și sper ca în curând să putem să punem în aplicare acest proiect important pentru că ați văzut că tot traficul de pe DN 2 E 85 trece prin municipiul Adjud ceea ce este foarte deranjant”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 
    Referitor la reabilitarea infrastructurii rutiere în cartierul Adjud-Nord, primarul Constantin Armencea a mai spus că vor fi reabilitate trotuarele și vor fi asfaltați aproximativ 8 kilometri de străzi. ,,Este o investiție ambițioasă, care este estimată conform proiectului la 10 milioane de lei și care va fi finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, a precizat primarul Constantin Armencea.
   

Liberalii au propus un viceprimar… social-democrat

    În ședința de vineri a fost ales și viceprimarul municipiului Adjud, în persoana actualului viceprimar Claudiu Cristea. De reținut că liberalii din CL Adjud au propus ca funcția de viceprimar să fie preluată de Gelu Diaconu, membru PSD. Practic, liberalii au propus un social democrat pentru funcția de viceprimar. Gelu Diaconu a declinat însă propunerea precizând că nu dorește să ocupe această funcție.
    După alegerea sa, viceprimarul Claudiu Cristea a declarat că votul dat de adjudeni în număr așa de mare reprezintă o mare răspundere pentru el și colegii săi. ,,Vreau să mulțumesc membrilor Consiliului Local pentru votul acordat. Este o răspundere foarte mare față de electorat care ne-a acordat încrederea  în număr foarte mare, peste 60%. Sunt sigur că nu îi vom dezamăgi. De asemenea țin să le urez succes tinerilor consilieri locali în care am mare încredere și sper ca în următorii patru ani să avem realizări considerabile pentru cetățenii municipiului Adjud”, a precizat viceprimarul municipiului Adjud, Constantin Armencea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?