Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Pedepse majorate pentru bărbații din Urechești care au omorât în bătaie un ofițer de armată


Judecătorii Curții de Apel Galați au majorat pedepsele celor doi bărbați din Urechești, acuzați că l-au omorât în bătaie pe fostul ofițer de armată Costel Cucută. Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații gălățeni au schimbat încadrarea juridică din lovituri cauzatoare de moarte în omor și au majorat pedepsele de la 7 ani, când a dat instanța de fond, respectiv Tribunalul Vrancea, la 11 ani. Decizia este definitivă.
„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și părțile civile Cucută Luminița și Cucută Isabela. Desființează în parte sentința penală nr. 57/2016 a Tribunalului Vrancea și în rejudecare: (…) dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor reținute în sarcina inculpaților Chivu Năstase și Tache Bogdan Alin din infracțiunea de loviri cauzatoare de moarte (…) în infracțiunea de omor (…) și în baza acestei reîncadrări juridice condamnă pe inculpații Chivu Năstase și Tache Bogdan Alin la câte o pedeapsă principală de 11 ani închisoare. Obligă pe inculpații Chivu Năstase și Tache Bogdan Alin în solidar la plata sumei de 1875 lei către partea civilă minoră Cucută Isabela prin reprezentant legal Cucută Luminița cu titlu de pensie de întreținere aferentă perioadei 22.07.2014-14.02.2015. Menține starea de arest a inculpaților Chivu Năstase și Tache Bogdan Alin și deduce din durata pedepselor aplicate fiecărui inculpat prin prezenta decizie perioada reținerii și arestării preventive cu începere de la 04.08.2014 la zi pentru fiecare inculpat. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpații Chivu Năstase și Tache Bogdan Alin. Obligă pe fiecare apelant inculpat la plata sumei de câte 50 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, este decizia dată ieri de judecătorii Curții de Apel Galați.
Inculpații au fost obligați de instanța de fond să plătească în solidar despăgubiri civile după cum urmează: – părții civile Cucută Luminița suma de 10.000 lei cu titlu de daune materiale și suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale; – părții civile Cucută Maria Isabela prin reprezentant legal Cucută Luminița suma de 40.000 lei cu titlu de daune morale; – părții civile Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea suma de 62,28 lei plus dobânda legală de la data de 22.07.2014, cu titlu de despăgubiri civile; – părții civile Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani suma de 2.825,35 lei cu titlu de despăgubiri civile, plus dobânda legală de la data de 31.07.2014.
Năstase Chivu, fost consilier local PP-DD de la Urechești, și Alin Bogdan Tache au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în ianuarie 2015. Fapta de care sunt acuzați a fost comisă în vara anului 2014.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?