Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Sistemul de canalizare al comunei Fitioneşti, funcțional la începutul anului viitor


Primarul din Fitionești, Iordache Cazacu, a anunțat că sistemul de canalizare al comunei va fi gata la începutul anului viitor. „Se lucrează la sistemul de canalizare al comunei și sper ca anul viitor, cel mai târziu, să devină funcțional. Până în acest moment au fost finalizate lucrările în satele Ghimicești și Pisc. Totodată, au fost începute lucrările și în satele Mănăstioara și Fitionești, unde se lucrează pe drumurile de comunicații și de interes local, drumuri ce vor fi asfaltate în primăvara anului 2017”, a afirmat primarul Iordache Cazacu. Sistemul de canalizare va avea o lungime de 14 kilometri, o stație de epurare și stație de vacuum. Primarul Iordache Cazacu a declarat că sistemul pe vacuum este unul foarte performant și care va reduce cheltuielile de întreținere cu 40 la sută. „Este un sistem performant care folosește o tehnologie pe vacuum. Practic, apele uzate sunt colectate de către stația de vacuum, care le trimite către stația de epurare unde vor fi procesate. Am ales această variantă deoarece cheltuielile cu mentenanța vor fi mai mici cu 40 la sută față de un sistem clasic, iar consumul de energie electrică va fi mult redus”, a precizat Iordache Cazacu.
    Autoritățile locale au obținut o finanțare de aproximativ 16 milioane de lei pentru construirea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare care va deservi întreaga comună. Finanțarea este asigurată de Ministerul Administrației și Dezvoltării Regionale, prin HG 577/1997, privind canalizarea și epurarea apelor uzate la sate.
    Tot anul acesta, primarul Iordache Cazacu vrea să înceapă lucrările la noul sediu al primăriei. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), valoarea investiției fiind de un milion de lei. „Vrem ca cel mai târziu peste doi ani, Primăria Fitionești să se mute în casă nouă. Trebuie știut că actualul sediu este o construcție veche de peste o sută de ani, fără fundație, plin de mucegai și care pune în pericol sănătatea și chiar viața funcționarilor și a cetățenilor care vin în acest sediu”, a precizat primarul Iordache Cazacu. Acesta a adăugat că noul sediu va fi format din parter și etaj și va avea o suprafață de 380 metri pătrați. Lucrările vor consta în refacerea fundației, subzidire, consolidare, extindere spații noi, construirea unor grupuri sanitare, o sală de ședințe, birouri pentru funcționari, o sală pentru oficierea de căsătorii, dar și un spațiu pentru arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?