Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Unde-i lege, nu-i tocmeală” pe scena Ateneului Popular


Șapte copii instituționalizați au participat ieri, alături de elevi și cadre didactice  din Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Pedagogic Focșani și Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud, la concursul „Unde-i lege, nu-i tocmeală”, ce s-a desfășurat la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”. Concursul a fost organizat în cadrul proiectului „Decât reactivi, mai bine preventivi”, proiect realizat de DGASPC Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Vrancea. La eveniment, alături de copii, cadre didactice și reprezentanți ai DGASPC Vrancea au fost invitați să participe reprezentanți ai IPJ și ai Centrului de Voluntariat Vrancea.
    Potrivit celor spuse de Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, „campania a avut drept scop prevenirea agresiunilor în care pot fi implicați minori precum și prevenirea criminalității. În cadrul concursului „Decât reactivi, mai bine preventivi!”, elevii au avut posibilitatea să abordeze într-un mod original recomandările polițiștilor, prin combinarea educației cu arta teatrală, pentru a transmite un mesaj de impact vizavi de prevenirea manifestărilor violente.
Prin intermediul acestui proiect educațional, ne-am propus să sporim nivelul de siguranță al tinerilor în spațiul public și privat, provocându-i să învețe în mod creativ”
. Elevii participanți s-au implicat activ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv, pe care le-au transpus pe scenă, în spectacole destinate propriilor colegi. Inițiativa a urmărit prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, domeniu care reprezintă o prioritate permanentă a instituțiilor abilitate. „Încurajarea elevilor de a aborda problematici specifice generației lor este benefică, aceștia devenind astfel mai conștienți și mai responsabili, atât față de propria conduită, cât și față de comportamentul colegilor sau prietenilor lor, fiind capabili să discearnă și, astfel, să evite anumite riscuri”, a mai spus Adina Lăscan.
    La finalul acțiunii, tuturor elevilor li s-au acordat diplome și broșuri editate de IPJ Vrancea, din colecția „Suntem NOI, Prevenirea”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?