Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO : Elevii de la Colegiul „Ion Mincu” au învăţat cum să se prezinte la interviul de angajare, în limba engleză


Elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani au participat la finele săptămânii trecute la ultima activitate din proiectul educațional „Pentru a fi electroniști de succes!”. Acest proiect a fost lansat în decembrie 2015 și aparține domeniului tehnic, care și-a propus să faciliteze inserția tinerilor absolvenți pe piața muncii, fiind coordonat de profesorii Paul Tămăslăcaru și Cezarina Nicodei. Activitatea s-a desfășurat în biblioteca colegiului și a avut ca subiect „Pregătirea unui interviu în limba engleză”, elevii fiind îndrumați de Cornelia Hordună, profesor de limba engleză. În prima parte a activității a fost prezentat mini documentarul „Interview practice”. Acesta a reunit cele mai uzuale întrebări adresate la un interviu. Elevii au fost încurajați să răspundă la aceste întrebări. Apoi profesoara le-a explicat care ar fi răspunsurile corecte și ce greșeli trebuie să evitate.
    În cea de a doua parte a activității, elevii au completat un CV în limba engleză. „Era necesară o astfel de activitate întrucât în România sunt foarte multe companii multinaționale care își selectează angajații în funcție de cunoștințele de limbi străine. Interviul la astfel de firme se desfășoară în mai multe etape, fiind verificate aptitudinile pentru jobul respectiv dar și posibilitatea de a comunica într-o limbă de circulație internațională. Mai mult, o parte dintre anunțurile de angajare, de pe site-urile de recrutare, sunt postate, de exemplu, în limba engleză. Prin urmare și angajatorul își dorește ca aplicantul să-și depună un CV în aceeași limbă. În final, cred că prin natura activităților desfășurate în cadrul acestui proiect, am reușit să creăm un culoar favorabil, spre angajare, viitorilor absolvenți„, a transmis profesorul Paul Tămăslăcaru.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?